keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Äksöntäyteinen yö

on pikku hiljaa takana, muttei vielä kokonaan..

Carrohan alkoi illalla viiden aikaan, suunnilleen, olemaan ensimmäistä kertaa levoton. Läähätteli, teki pesää. Illan edetessä se ei viihtynyt missään pitkää aikaa: muutti paikkaansa koko ajan. Arvasin, että yö tulee olemaan eksoottinen.. Siirryin suosiolla patjalle lattialle: Carro saisi mut hereille, kun olis hätä tms. Ja niin se sai.. herätti mut n. puolen tunnin-tunnin välein: käveli pään päällä, tuli tyynylle läähättämään tms. Raasu.. Käytiin monta kertaa ulkona ja saatiinkin aina jotain aikaan. Kahdelta sitten alkoivat poltot. Vesi meni samaan aikaan ulkona pissimisen yhteydessä. Laitoin ell:lle sovitusti tekstarin ja sain vastauksen, että parin tunnin sisällä pitäisi saada ulos jotakin. Mutta ei.. polttoja tuli ja ne tihenivät. Ja sitten, puolentoistatunnin kuluttua, niitä ei enää juurikaan tullut. Soitin eläinlääkärillemme (kiitos Miia: oot kertakaikkisen ihana!! <3) ja sovimme treffit klinikalle. Perille päästessä sikiöpussi näkyi: autossaolo oli (?) auttanut. Mutta pentua kuulunut. Niin Carro sai oksitosiiniä ja saimme ensimmäisen pennun puolen tunnin sisällä maailmaan. Tyttö tuli. Mutta.. se oli ihan eloton.. Miia meinasi jo, että pentu on kuollut ollessaan niin kauan puristuksissa. Vaan kuinkas kävi.. Miia elvytti pientä painelemalla rintakehää ja nopeasti lähti pentu köhimään ja vinkumaan. Ja tämä tytteli osoittautui varsinaiseksi menijäksi.. Se vikisi ja mönki menemään ihan "hulluna". :D

Sitten odoteltiin. Ja odoteltiin. Ja annettiin uusi pistos.. Puoli tuntia pistoksesta saatiin toinen tyttö maailmaan. Samanlaisena, veltohkona ja takaperin, kuten ensimmäinenkin pentu. Mutta myös tämä tokeni nopeasti. Kolmas pentu syntyi tyttöjä imettäessä, meidän huomaamattamme. Sinne sekaan tupsahti poika, ilman pistoksia. :) Neljättä pentua emme sitten saaneet ulos tähän rytäkkään. Nyt olemme trion kanssa kotona, oksitosiini jääkaapissa ja odotamme vielä hetken. Jos mitään ei kuulu, annamme pistoksen ja toivomme, että nelonen tulee. Ellei, menemme yhdeksältä takaisin Klinikalle: Carro täytyy keisarileikata..

Kaikki kolme syntyivät takaperin. :) Kaikki imevät ja ovat elinvoimaisia. Carro on taas loistava, hellä ja huolehtiva äiti. Nyt vaan kaikki sormet ja varpaat ristiin, että saadaan nelonen ilman puukkoa ulos..

Painot kotiinpäästessä:

tyttö1: 174g
tyttö2: 224g
poika: 195g

Moon häpi, mutta vähän vielä ahistuttaa...

24 kommenttia:

 1. Lämpimät onnentoivotukset <3 !!!
  Toivottavasti neljäskin pikkuinen sieltä pian ulos putkahtaa=)

  -Jaana & co-

  VastaaPoista
 2. Onnea penneleistä :) Peukkuja, että neljäskin sieltä ulos putkahtaa ilman leikkuuta!!

  VastaaPoista
 3. ONNEA <3<3<3
  Tsemppiä vielä viimeiseen ponnistukseen!

  Sirkku

  VastaaPoista
 4. Onnea pikkuisista <3 Toivottavasti neljäskin sisarus tulee turvallisesti maailmaan! Isot halit mamma-Carrolle ja kätilö-Miiralle! Täällä hymyillään; aamulla herätessä sitä ajatteli, että oiskohan teillä nyt jo tapahtunut... =D

  VastaaPoista
 5. Onnea!

  Tänne piti heti tulla aamulla kattoon. Vaikka on yks palaveri tässä. Hui kun jännää ja dramaattistakin. Peukkuja vielä sille viimeiselle.

  T Minna & co

  VastaaPoista
 6. Suuren suuresti onnea ja peukutukset, että viimeinenkin nelikosta putkahtaa maailmaan! Voih, miten ihana ajatus pikkupupseista :-)

  VastaaPoista
 7. Onnea onnea =) Kansa vaatii kuvia, kun tuosta alkuhetkistä olette selvinneet.

  VastaaPoista
 8. Paljon onnea, hienoa että kaikki pennut voivat hyvin takkuisesta alusta huolimatta!!!! Ja onnea matkaan sen neljännenkin kanssa!

  T: Anne naapurista

  VastaaPoista
 9. Isot onnittelut pienistä sheltinaluista!!

  Toivottavasti neljäskin on tullut maailmaan!

  VastaaPoista
 10. Paljon, paljon onnea uusista Trickteam vauvoista<3 Onpa teillä ollut tapahtumarikas yö:) Peukkuja, että viimeinkin suostuisi tulemaan vapaaehtoisesti ulos!!Haleja Carro-mammalle ja pikkuisille tervetuloa maailmaan! Ja onnea varmasti hurjan onnelliselle kasvattajalle:)

  VastaaPoista
 11. Eipä tullut nelonen puukotta. Kuollut poika oli syvällä kohdunsarvessa. Niin surullista.. Carrolta poistettiin samalla kohtu ja munasarjat. Nyt toivotaan, että äiti toipuu pian ja trio voi hyvin. Elämä ottaa ja elämä antaa..

  VastaaPoista
 12. Eipä tullut nelonen puukotta.. :( Syvällä kohdnsarvessa oli kuollut, täydellinen poikapentu. Niin surullista.. Carrolta poistettiin samalla kohtu ja munasarjat. Elämä taas antoi ja otti.. toivotaan, että äiti ja trio voi hyvin.

  VastaaPoista
 13. kas, kiva, että tuli kaksin kerroin.. toisen piti kadota "virheen vuoksi"...

  VastaaPoista
 14. Voi Miira. Siä on pieniä koiraenkeleitä muitakin teidän pikkupojan seurana.
  Tärkeintä on kuitenkin, että Carro ja pennut voi hyvin.
  Peukutuksia teidän laumalle!

  VastaaPoista
 15. Hurjasti peukutuksia Carrolle ja pennuille!! Varmasti kaikki menee nyt jatkossa hyvin!

  VastaaPoista
 16. Toisen kuolema on toisen syntymä...vai kuinka se vanha sananlasku menee. Mutta aivan ihanaa, kun saitte kuitenkin 3 terhakkaa vauvelia kotiin :)) Haleja kaikille!!

  Kaija

  VastaaPoista
 17. Voi tylsä kun meni noin monimutkaiseksi :( Pikaista paranemista Carrolle ja nauti kovasti niistä kolmesta pienestä :)

  VastaaPoista
 18. Onpas teillä ollut äksöniä, mutta pääasia että Carro ja kolme pientä ihanaa voi hyvin :) Paljon onnea ihanista pienistä pennuista!

  Riikka ja Ada Sjoelta

  VastaaPoista
 19. Paranemisia Carrolle ja nauttikaa surusta huolimatta kolmesta elinvoimaisesta pennusta!

  VastaaPoista
 20. Onnea kolmesta menijästä! Laitoin spostiakin...

  VastaaPoista
 21. Pikaista toipumista Carrolle ja jaksamista Miiralle! Kolmelle terhakalle sheltinalulle oikein reipasta elämää!

  VastaaPoista
 22. Onnea lämpimästi ja sydämestä todella kauniista, pikku shelttlapsosista Carro-mammalle ja Bosse-iskälle sekä kotijoukoille:)
  Yhden shelttipienokaisen menetys jää surulliseksi ja kauniiksi muistoksi sisaruspuppeleiden täyttäessä elämänjanollaan mielen ja ajatukset!

  VastaaPoista
 23. Onnea pennuista ja pikaista toipumista mammalle!

  VastaaPoista
 24. Paljon Onnea penneistä ja teille nautinnollista aikaa pentulaatikon ympärillä.. Kyllä teillä alkaa JOulun tienoilla olla vipinaa ;)

  VastaaPoista