sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Tuurissa

ei YHTÄÄN Tuuria.. Vit** kun mä taas inhoon koiranäyttelyitä. Yli kaiken. Mä en käsitä, että mä maksan rahaa siitä, oon jännityksestä lähes mykkyrällä, fiilistelen, näen vaivaa edellisenä iltana pesun ja föönauksen merkeissä, sovittelen edellisenä iltana vaatteita epätoivoisena jne. VAIN saadakseni helkkarin sinisen muovinarun, koska mun koiralla on häntä pystyssä!!! KELE!! Mä oon samaa mieltä; se on ruma. Liikkeessä. Mut seistessä se on alhaalla ja eestaas juostessa. Ympyrässä se nous. Sen häntä on pitkä, kiinnittynyt oikein, ei mutkia. Mut kus (lue ego) sen päässä nostaa hännän pystyyn. Ja siitä rankastaan, näemmä, välillä ihan hirveesti.Mä oon sitä mieltä, että hännän takia ei vois saada sinistä nauhaa. Mut tietenki mä oon sitä mieltä!! :) Tosin, tuomari oli myös sitä mieltä, että ristiluut on lyhyet. Kattokahan se ees oikeeta koiraa?!

Sit, erityisesti, mua nyppii tää, että mua ottaa päähän!! Mieti Miira vähä!! JOKU muovinarunpätkä saa mut kihisemään!! Ihan järkkyä!! Mä luulen, että tää oli mulle hyvä opetus. Mä ihan vilpittömästi ja oikeesti oon elänyt luulokuplassa, että Särö ei saa ikinä sinistä nauhaa. Hah, siitä sain. Eli olin sen tarpeessa. Mut silti se ketuttaa. Jos nyt pitäis päättää, ni tää loppuis ny tähän. Harmi, että Kokkola on jo maksussa. :) Mä ja mun kisaviettini...

Mut nyt, apuuva!! Mä kaipaan hirveesti vinkkejä tuon hännän kanssa. Mä tiedän, että se on psyykkistä isottelua. Se mm. kusi mun jalalle ja häkkiään vasten. Mistä molemmista sai huutia. Mutta siis huomaa, että se on ihan sikamiestä. Mut emmä haluais sitä repiä ketjuapannalla ja murista sille koko ajan. Mä en halua, että tää muuttuu niin totiseks ja kamalan näköseks kattoa. Niitäkin nimittäin näkee.. Joten, MITEN se oppis sen? Miten mä voin kouluttaa asiaa, mikä on seistessä kunnossa? Juoksen ympäri pihaa ja naksutan, kun häntä menee selkälinjan tasolle vai?

Mä en voi uskoa, että mä mietin tällasta.. mut mä mietin. :D Mä lisään näyttelyarvostelun illalla tai huomenna: siirto-ohjelma on toisella koneella ja son ny kiinni. Hyvä niin.. :D Nymmä koetan saada Tonyn mun kans puutarhakauppaan.. mä haluisin hopeakuusen. ;)

Kiitos Pia piristyksestä: Keskisen shoppailu virkisti ja teki eetvarttia!! ;) Frendsforever on käden, visusti!!

Loppuun Peräsalon Annen ottama kuva viirihännästä ja meitsistä. Ja nih: oonhan mä mieluummin tuommosen machomiehen kanssa, kuin panikoivan kaverin kanssa. Tottatotta! :) Kiitos Anne kuvasta!! (tuos muakin viä nauratti.. :D)

16 kommenttia:

 1. Voi Miira, mitenkähän mää pystyn samaistuun sun fiilikseen ihan kypällä ! Täällä toinen, joka omistaa supermätsömänin, joka tietää, ettei voi kehässä tappaa edellä juoksevaa eikä takan tulevaa. Päättää sitten näyttää koko maailmalle hännällään kuinka helevetin kova jätkä tässä menee !!!!!
  Mutta kyllä me kuule ennemmin pidetään nää matsot ennemmin kun ne häntä koipinen välissä panikoivat, pöydältä putoovat arkajalat, vai mitä ? Silläkin uhalla, että joskus pukkaa sinistä. Meiltä se on viä kokematta mutta veikkaan, että edessä on kuin etelä. Soitan sit sulle ja itken tuskaani ja pyydän vertaistukea :)

  VastaaPoista
 2. shoppaile nainen shoppaile. jos ei keskisten varasto riittänyt niin mee puutarhurikauppaan. Mäkin hain 3 vuorimäntyä, vaikkei ees vitu** :D
  Tuumasin että FFE-koru sopii myös nilkkaan ;)

  VastaaPoista
 3. No oli aika tiukkis tuomaritätsykkä, juu! Mutta jos yhtään lohduttaa te olitte kyllä molemmat niin nättinä että, ihan joka karvaa myöden :D Särö on kyllä niiiin komea ;) Jännä kun ei sitten maininnut Mytyn liian lyhyestä ja pystystä hännästä mitään ;) Oma koissu on aina maaliman kaunein, enivei :))

  VastaaPoista
 4. Höpön pöpön Miira! Noi näyttelyt, ne on oikeesti ihan turhia juttuja.. no ei oikeesti oo mutta melkein on. Jos ne menee hyvin niin saa tuulettaa, mutta jos ne menee huonosti niin ihan sama. Kyllä sä itekin tiiät että maailman ihanin Särö-poika saa vielä monta punasävytteistä nauhaa;)
  Eläkä vaan ala nyppimään sitä hihnasta hännän takia, se on aika raakismaista touhua:) Kyllä sen hännän pitämisen alhaalla voi opettaa naksulla, mutta voi olla että ensin se pitää opettaa heiluttamaan sitä häntää ja sen jälkeen pitämään sitä paikoillaa, eli luopumaan hännän heiluttelusta ja myöhemmin tämä kaikki liikkeessä, mutta kun se on niin lujaa sidottu siihen mielentilaan kehässä, niin hommaa se vaatii sikana, että ehkä sitten suuntailee sellaisille tumareille jotka ymmärtää katsoa sitä rekkusessua kokonaisuutena ja punnita hyviä ja huonoja puolia keskenään fiksusti;>

  VastaaPoista
 5. Tuomaritäti oli kyllä tiukka täti. Jos me oltais Lillin kanssa oltu paikalla, oltais saatu varmaan keltaista nauhaa, kun se kans machoilee, vaikka on nainen. Mutta Iitun mielestä Särö-serkku oli kyllä kaikista komein :)

  VastaaPoista
 6. Jes! Toisillakin on näitä häntä miehiä (lue koiria). Itseltä löytyy myös häntä tötteröllä kulkija, joten jään suurella mielenkiinnolla odottamaan mitä sinä hännän kanssa teet. Aurinkoisia kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
 7. Heh, tee näin: revi se arvostelulappu ja heitä se sininen nauha roskiin. Unohda koko juttu. Anna hännän heilua :) Terve koira ja terve häntä, sheltti on ihana kun se on itsevarma.

  Ens kerralla paremmin :) Kyllä muakin ketutti se Hipsun KELTAINEN mut parin päivän päästä jo nauratti...

  VastaaPoista
 8. Eikä se runko ollutkaan lyhyt runko vaan ristiluut.. senko paranee.

  Kiitos tsempistä: ootta IHANIA!! *halii*

  VastaaPoista
 9. Ja täällä yksi joka on niiiiin tottunut noihin sinisiin nauhoihin, että ei viitsi edes näytelmiin mennä...Iisa kun on himppasen liian iso ja sil ei ne karvat kasva. Mut silti rohkenen väittää, että parempaa harrastuskaveria saisi etsiä kivien ja kantojen alta!
  Ei pidä kovin vakavasti noita näytelmiä ottaa (helppo sanoa), kun kauneus on katsojan silmässä=)
  Mut ihanaa tulevaa viikkoa, Särö on tooooosi kaunis ja komea, sama minkävärinen muovinauha sillä on kotiintuomisina=)
  -Jaana&co Kuopiosta-

  VastaaPoista
 10. Roudaa Miira se sininen nauha Miinan v:n siniseen varasertikokkoon jussina:D

  VastaaPoista
 11. Älä välitä, Miira! Kuule meidän Penni sai just samaiselta tuomarilta hoon, kun oli kuulemma "korullinen" pää ja turhan pieni (mitä ihmetteln vieläkin, koira ihannekorkeudessa 35,5). Mut hei jokainen kaunis sheltti tarvitsee yhden ruman sinisen nauhan! (; Tää tuomari on just sellainen, että ihan pienikin juttu, niin heti se on kaks alaspäin. Mut mää kyllä ihmettelen, että hännästä laittoi heti Hoon, kun Kajaanissa oli pari häntä koiraa ja saivat muistaakseni molemmat erin tai eehoon!

  Tsemet Miira sinne! :=)

  VastaaPoista
 12. Missikisat on missikisoja. Vaikka kyllä mullakin tuli V....-sana kun sain Tootsiella Messarissa sinisen. Se on sen ainoa. Ei me aleta koiria kiusaamaan, jos ei häntä oo oikein. Mulla on nimittäin borderi täällä kettuterrierin hännällä. Aattelen että josko saan sitä ihan agihullun, niin sitten sillä on tylsää näytelmissä. Ja häntä pysyis matalemalla. Tai tuun paikalle 5 tuntia ennen, että se pitkästyy. Ja tänään sain vinkkiä, että voi niinkuin hieman venytellä sitä toiseen suuntaan eli ales päin....en tiedä auttakohan.

  Minna, Tootsie & Siiri

  VastaaPoista
 13. Meidän Kans Mva Köpiksen voittaja saparohäntä Rambokin on saanut kaksi H:ta. Jotkut vaan välitti siitä hännästä, toiset ei...;)
  Liisa

  VastaaPoista
 14. No höh, noin komealle sheltille kuin Särö ja H hännän takia... Taitaa olla tiukkis tuomari, kun muitakin tuloksia katoin. Musta Särö on tosi upeana tuossa kuvassa. Ei kannata välittää tuosta.

  VastaaPoista
 15. Jännä, että tuomari noin rajusti rokotti hännästä, koska muutenhan arvostelu oli hyvä. Itse kävin samalla tuomarilla Jämsässä ja mun täysin keskeneräinen junnukoira sai kuitenkin EH:n ja oli luokkansa neljäs.. Ja mainitsi hännästä ja sanoi rinnasta, joka on meillä vielä kehittymätön. Mutta niinhän se menee, että kaikki hyvät koirat saa joskus sen H:n. Särö on kyllä niiin hyvä koira, että varmana tuosta nousee. Mutta joo, samaa mieltä, kova hinta tuli muovinauhan pätkälle..

  VastaaPoista
 16. Voi ei, meillä on Caran kanssa myös häntäongelma! Särö on kyllä niin nätti sheltti, että kyllä se vielä saa niitä kauniita vaaleenpunasia nauhoja ;)

  VastaaPoista