maanantai 7. kesäkuuta 2010

Terveisiä eläinlääkäristä

taas ja vaihteeksi.. ja syykin on meille jo perinteinen. Ehkä toisaalta parempi niin.. Eli Särö ja Hiisi on olleet on-off ripulilla puolitoista viikkoa. Särön huonoa oloa lisää sen aamu- ja satunnainen iltaoksentelu: tyhjää mahaa? Joka tapauksessa mitta tuli eilen täyteen sen osalta, että kotikonstit eivät pure. Niin kiikutin kaksikon tänäaamuna eläinlääkäriin tutkittavaksi. Säröltä otettiin lisäksi verikokeita, useampia; halusimme varmuuden, että asiat on joko ookoo tai eivät ole: Särön yksi pentuhan jouduttiin lopettamaan muutama viikko sitten; 7vkon iässsä munuaisten kehityshäiriön vuoksi. Ja kaikki oli ok: Särön munuais-, maksa- jne.arvot kaikki normit. Eli ei häikkää. Haima-arvo saadaan keskiviikkona. Suolisto lotisi sitä painellessa, joten nestettä: tulehdusta siellä on. Hiisillä ei lotissut vatsa paineleessa. Halusin sillekin "yleiskatsauksen" lisääntyneen tärinän vuoksi. Sen kohdalla kun jatkuvasti miettii rajan vetämistä..missä se menee. Onneksi molemmilla pojilla yleiskunto ok. Hiisin tärinälle ei löydy muuta syytä, kuin ikä. Se tärisee nyttemmin nukkuessaankin. No, mummot ja papat tärisevät usein myös, joten en stressaa sillä enempää. Nyt molemmat pojat antibiootilla ja Särö aloittaa vatsahappolääkityksen: Antepsin (?), ihmisten reseptivapaa lääke. Katotaan nyt jonkun aikaa, josko auttaisi. Jossei, niin sitten oli joku plään bii.

Ja yllättäen, perinteitä kunnioittaen, Särö EI pääse lauantaina Riihimäelle kisaamaan.. hohhoh. Tuntuu, että tää on jo ihan vitsi. Aina, kun sen ilmoittaa kisoihin, on se ripulilla. Seinäjoen vappukisat taisivat olla se tilastopoikkeus... josko se vielä.. iloksi... Pääasia, että pojat paranee. Meillä oli Tonyn kanssa suunnitelmana lähteä pe iltana Etelä-Suomeen: hotelli varattuna Hyvinkäällä.. viettää siellä su saakka aikaa: Myrtti näytelmissä sunnuntaina Vantaalla ja Säröllä olis ollut ne kisat lauantaina Riksussa. Leena ja Sisu olivat tulossa kotiinjäävää kolmikkoa hoitamaan.. nyt reissu supistuu yhteen yöhön.. :( Mä olin odottanut sitä kovasti: näitä hotelliviikonloppuja kun on harvoin tarjolla.. valmis aamupala ja notkuvat pöydät... mutta ei maha minkään. Onhan se yksikin yö jotain...

5 kommenttia:

 1. Voi kurja, että teille kuuluu noin kurjaa, tiedän fiiliksen:( Jos yhtään lohduttaa, niin meijän Saanalla oli kanssa reilu vuoden ajan samanlaista on-off ripulia. Saanallakin kaikki arvot ok, mut silti vähän väliä heitti vattan sekaisin ilman mitään syytä! Ja sit yhtäkkiä se vaiva vaan katosi ja nyt ei oo piiiiitkään aikaan ollut mitään ongelmia, kop, kop!!! Kaipa Saanalla oli siellä vatsassa jotain kovin ärtynyt, että siksi vatsa ei kestänyt ja nyt se jokin on parantunut..? Nää on niin mystisiä!! Toivottavasti teillä tervehdytään pian, ihan kokonaan, kovasti peukutuksia täältä!!! Ja rapsutukset koko jengille!!

  VastaaPoista
 2. Mä osaan niin kanssa eläytyä tohon ripuliin :( Ei oo kivaa, ei! Meillä auttoi se eläinlääkärin ylikallis nappula (Hill's i/d) sillon Jesselle, sitä söi tosi hyvällä ruokahalulla ja ei ollut enää kertaakaan mahaongelmia sen jälkeen. Maksoi vaan mansikoita, mutta se oli tehtävä ..

  Molemmille pojille paranemisrapsut!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti apu löytyy poikien vatsavaivoihin! Pikaista paranemista molemmille!!

  VastaaPoista
 4. Voi...kyllä teillä nyt sairastellaan :((
  Tuli tuossa mieleen, et syötätkös sä niitä "Alt"-lihatuotteita koirille??!!
  Oon tässä jonkun aikaa seurannu, kun milloin mistäkin kuuluu,et koira/koirat ovat ripulilla ja melkeinpä kaikilta löytyy yhteinen tekijä...Alt-lihamössö. Meillä Ferolla varsinki on niin herkkä maha,et se ei kestä juurikaan mitään muuta kuin nappuloita, joten Tikki on samalla valiolla eikä (kop,kop) kertaakaan ole ollut minkäänlaisia vatsavaivoja...ja kun näitä ripulijuttuja kuuntelen, niin se myös pysyy nappulalinjalla ;)
  Rapsutuksia toipilaille ja hauskaa reissua!!!

  Kaija

  VastaaPoista
 5. Kiitos myötätunnosta kaikille.. :)! Lohduttaa se, kumma kyllä!! :)

  Kaija: ei syö ALTtia enää. Söi aikansa, mutta yksi ell tuumasi, että voi pahentaa asiaa, joten takas nappulalinjalle siirtyi hän. Ja mä myin pakkasen tyhjäksi.

  Molemmat pojat voi jo paremmin: antibiootti puree ja Säröllä toivottavasti myös se Antepsin. Ehkä se taas tästä, iloksi.. tuntuu vaan, että joku kirous on Tonyn ja Särön agilityn suhteen päällä.

  VastaaPoista