sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Osteopatiaa ja muita kuulumisia

Pe aamuna, klo 04.00 pirahti herätys. Ja meikä pomppasi pystyyn. Pikainen aamupuuhastelu: koirien ruokinta, pissatukset jne. ja matkaan. Viideltä olin Anun pihassa ja vartin yli viisi olimme matkalla. Anu, minä, Särö, Carro, Tuju, Tälli ja Shotti. Matkalla Turkuun, osteopaatti Leena Piiralle. Kymmeneltä oli ensimmäinen aika, kolmelta päättyi viimeisen hoito. Matka meni yllättävän mukavasti, vain pikkuinen väsy painoi silmää mennen, tullen se oli jo hiukan isompi.. Särö ja Carro matkasivat kevythäkissä takapenkillä, Tuju ja Tälli häkissä takaluukussa, samoin Shotti. Lampaantaljat ja takit olivat käytössä: pakkasta oli Seinäjoella lähdettäessä -29... Carrolla oli lisäksi "tissihuivi" ympärillään mennen ja tullen. Syystäkin..

Onneksi mentiin. Särö oli hyvässä kunnossa. Sillä oli vain pientä jumitusta "naisseikkailustaan" lantion seudulla, muuten koira oli suora ja hyvässä kunnossa. Se oli taas huvittava oma itsensä.. Tuli huoneeseen kuin maailman omistaja.. kiehnasi röhnöttäen itseään mua vasten ja häntä oli kuin viiri korkealla.. Leena Piira sanoikin hoidon jälkeen, että "se on kyllä todella itsetietoinen uros". Niin on.. :)

Carrolla oli selvää "vaivaa" rannevammasta johtuen. Sen vasen ranne oli jäykkä: sheltin ranne saisi taipua niin, että varpaat saa taitettua ranteeseen. Oikea sen tekikin, vasemman varpaiden ja ranteen väliin ja ilmaa liki sentti. Jäykkä oli ranne. Lisäksi jalan varominen oli tehnyt oikealle puolelle (vastakkainen jalka siis) jumia. Lanne oli pikkuisen vino; synnytysjuttuja oletettavasti. Samaten koko oikea kylki oli kireä. Onneksi vein sen.. Ranteeseen saatiin hyvät jumppaohjeet ja Leena meinasi, että sen voi saada ihan kuntoon. Aika näyttää. Ostin sille Back On Trackin rannesuojan: laitan sen joka toinen päivä joiksikin tunneiksi ja joka toinen päivä jumppaan rannetta. Jospa se sillä kuntoutuisi. Lanne ja jumit saatiin hoidettua ja lopuksi rouva oli ihan suora. Yes!! :) Carro on niin huvittava: se rakastaa Leenaa. Se antaa hirmu hyvin käsitellä itseään ja on ihan rento hoidettaessa. Paitsi, kun koskee varpaisiin.. :D Sitä se on inhonnut koko elämänsä.. Lopuksi se meni nuolemaan Leenan kasvoja.. Oon saletti, että se oli kiitos!! :)

Pennut olivat selvinneet "papin hellässä hoidossa" hienosti. Ruoka oli maittanut ja Tony oli hoitanut pennut erinomaisen hienosti!! Kultainen Tonde.. :) Carron nisät olivat IHAN täynnä kotiinpalatessa, vaikka se on vähentänyt imettämistä.. Riemu jälleennäkemisestä taisi olla molemminpuolinen. :D Ja maito maittoi. Tänään oon seurannut tilannetta: ihan, kuin Kaapeli imettäisi taas useammin?! Kahteentoista mennessä oli jo kolme imetystä takana.. ei ihme, ettei kiinteä oikein ole uponnut..

Era oli ennättänyt meille perjantaina puolisen tuntia ennen mun ja parivaljakon saapumista. Oli pyöritellyt hetken pennejä ja oli ihana rupatella. Pääasiassa pennuista: Nappulavaarassa, meillä ja Eyewitnesissä. :) Era meni hakemaan samalla reissulla, seuraavana päivänä, omaa pentuaan ja Milliä Mustasaaresta. Mooli pääsi kotiin.. äitinsä kera. :) Mä kävin lauantaina Eran sinne mennessä katselemaan bortsun pennejä. Oli ne isoja! Siis vaikka ne on kuulemma pieniä. :D Jas villejä!! :D Ja niitä oli monta: kuus!! Verrattuna kolmeen se on monta.. ;) Mut sulkkuhan nekin oli. Ja TOSI reippaita. Hieno pentue Millillä ja Jennillä siellä!! Pennelästä matkasin Leenan ja Tupun luokse ja näin pikaisesti Sisua! Vitsi miten voi vauva muuttua viikossa!! :) Kasvaa ilmeisesti.. ja seurustelee paljon aiempaa enemmän. Sisun suukottelun päätteeksi mentiin Pian kanssa leffaan. New Moonia katseleen.. :) Vampyyrit rulettaa! Oli hyvä elokuva!! Ja hyviä popcorneja ja karkkeja.. :) Että tattis rouva Sleeplessille seurasta!! Ja jutustelusta.

Tänään oon ottanut rennosti. Isä ja Helena kävi kaffeella ja hypistelivät pienen hetken pentusia. Aika väskä oli triolla just silloin, mutta pieniä puruja oli tarjolla. :) Mä en voi mitään, mutta musta tuntuu, että korvamerkit on annettu.. että kuka menee minnekin.. Mun pitää oottaa vielä keskiviikon sirutus jne, että tiedän, ettei ole mitään ylläreitä. Mut jossei ole, niin tää soittaa Saloon ja kertoo mietteet. Sit voidaan kaikki ajatella sitä omaamme sinä omanamme. :) Myrtti... Mä oon tottunut jo nimeen. :)

Näin. Nyt pitäis viedä isot pihalle lenksulle. Ja sit JOS pikkuväki herää, niin ne pääsee pihalle ja autoon ekaa kertaa. :) Pieni ajelu tiedossa, jotta tottuminen siihenkin alkaa. Ja ulkona on ekan kerran alle miinus kybä pakkasta, joten minuutin-parin nuuskuttelu voitaneen tehdä. Jänskää.. :D jos pakkanen on kiristynyt, jää ulkoilu huomiseen. Mut enää voidaan puhua päivistä.. ennen se oli viikoista kiinni. Aika.. tuo petollinen käsite. Kiitää ja karkaa.

**lisäys: Käytiin pentujen kanssa autoilemassa ja ulkona. Alotan autoilusta, koska se tuli eka. :) Tony vei niiden kevythäkin edeltä lämmitettyyn autoon. Sit kantoon sakki: Tony kantoi pojan ja mä tytöt. Poika ja tumma tyttö alkoivat heti täristä sylissä, kun astuttiin ulos. Vaalea "ei ollut millänsäkään". Autoon ja häkkiin päästessä trio alkoi hillua!! Ne purivat toisiaan ja mun kättä: pidin sitä häkissä vetskarin raosta.. Hah!! :D!! Murinaa, puremista ja verkkoavasten kiipeilyä ja marinaa: pihalle täältä ja heti. Autossa ne eivät ehkä edes älynneet olevansa?! Toki oli muutamia töyssyjä, missä väki lensi jopa nurin. Mutta ylös vaan ja hillumaan- oli mottonsa. Kotipihaan päästessä sovittiin, että Tony hakee Carron takapihalle ja mä vien sit trion häkissä pihaan. Avasin vetoketun ja äippä tuli vastaan. Äidin perässä pihaan: yhtään ei lumi ja kylmä haitannut. Hännät tötteröllä vaan.. ;) Kylmä tuli nopeasti: minuutti- kaks oltiin ja sit sisälle jatkamaan peuhaamista. Jotta kokemuksia tulis tarpeeksi (hehheh) mä laitoin vielä (taas) pannat hetkeks kaulaan. Voi kutina!!

Moon aika ylpee.. <3!!

2 kommenttia:

  1. voi että tätä on kiva lukea.. kuulostaa niin ihanlta noi kaikki mitä kerrot niistä.. :D

    -Tanja-

    VastaaPoista
  2. Seuraavan kerran kun tulette näihin maisemiin niin ehdottomasti poikkeatte kahville!!

    VastaaPoista