lauantai 6. maaliskuuta 2010

Goodbye vauva-aitaus

Mut eka torstaihin. Käytiin Myrtin kanssa Ilmajoella Ilmiä tapaamassa: neitokaisilla on kuukausi ja päivä ikäeroa Ilmin hyväksi, joten odotettavissa oli jonkinasteista rysköötä. :) Ilmi on siis Pihlajan Tanjan pentu, MyHappiness-kennelistä Pietarsaaresta. Oikein hauska puppeli olkikin ja saatiinhan me jonkinlaista leikkiä aikaankin. ;) Myrtille reissu oli upea: saatiin taas uusia kokemuksia. Joista neljä oli "ihan hilveää"... :D!! 1) vitriinikaapista katsoi joku pikkugimma pahana takas 2) metallinen vesikuppi oven suussa 3) Tanjan mukava ja rauhallinen mies Timo ja 4) Reiska kolli. No, kaikista taidettiin selvitä. Timon kädestä syötiin makkaraa ja leikki jatkui, Reiska kollin kanssa syötiin samasta kädestä ja käytiin nuuskuttelemassa, vaikka läpsäys (onneksi ilman kynsiä) saatiinkin. Emäntä onneksi säikähti enemmän. :) Ja vitriini ei enää lopussa ollutkaan niin hirveä. Ehkä se siellä asuva pikkugimuli olikin aika jees.. ;) Lopuksi lähtöä tehdessä käytiin vielä kurkkaamassa kanit, joten elämyksiä saatiin piiiiitkäksi aikaa. Kiitos Tanja, Ilmi ja Timo reissusta!! Tullaan joskus toistekin ja otetaan sama toisinpäin!

Ja arvatkaas: mä sain ilmoitettua Myrtin ja Felixin pentukurssille, joten maaliskuun lopussa nää on sit jo koululaisia. Eiks ekaluokkalaisilla kuulukin vaihtua hampaat? Joten ikä menee varmaan aika justisti oikein. ;)

Sit otsikkoon.. Eli mä tulin eilen töistä kotiin jo ennen kahta. Tulin takaovesta ja tapani mukaan olin menossa ekana nostaan Mypaa sen vauva-aitauksesta, missä viettää päivät ja yöt: tekee julmetusti pahaa. No, ei näy pentua. Mä jo hätäännyin, kunnes järki käski mun kääntyä ja mennä takas kodinhoitohuoneeseen. Siellä Myrtti liekutti häntäänsä mulle riemastuneena.. mä en voinut käsittää, miten se oli päässyt kompostiverkon läpi... kunnes yöllä saimme vastauksen. Herättiin ihan järkkyyn huutoon: Myrtti roikkui jostain (jalastaan?) kompostiverkon päältä: oli kiivennyt sitä pitkin ja ilmeisesti jalastaan jäänyt kiinni. Jumankeikka me säikähdettiin!! Huuto oli ihan hirveä: meni syvälle sieluun saakka.. ja Mypa parka oli tyhjännyt anaalit siinä roikkuessaan.. :( Pääsi sit papin kanssa pesulle ja Tony purki aitauksen samantien, yöllä. Ja nyt Mypa voi jatkaa kahden seinän, jalkalistojen, tuhkaharjan, maton ja muiden keskeneräisten tuhotöidensä parissa. Mut enää sitä ei laiteta aitaukseen. Meillä aitaus on ollut 11 palaa kompostiverkkoa keskellä keittö-olohuoneakselia, jotta neiti olisi samassa tilassa muiden kanssa; ei missään eri huoneessa tms. Aitaus on ollut täynnä luita, leluja, peti jne, mut nähtävästi se ei ole neitiä miellyttänyt. Joten nyt sit sormet ja varpaat ristiin, ettei ainakaan nuo listat ja seinät saa tuta... eikä mieluusti tuo lankamattokaan.. Myrtti on saanut perittyä äitinsä rasittavan jääräpäisyyden ja isänsä pokan. Ne yhdistettynä on sitä määränpää tää. Sama ilmiö on kynsienleikkauksessa: räpiköi ja huutaa. Sama oli ollut yöllä pyllynpesulla: kaikilla neljällä jalalla hanttiin. Sama on ollut silmien rääpänputsauksessa ja pannanlaitossa, mut niissä ollaan edistytty. Joten EHKÄ meillä on toivoa...

Tänään olis sit luvassa vieras, jonka täti Myrtti on. :D!! Ja jonka isä Särö on. Saamme nääs Penan visiitille. Hurjan kivaa!!!

1 kommentti:

  1. On Oodilla vaan hurja sisko! :D Ja onneksi tosiaan ei mitään pahempaa käyny ja olitte paikalla pientä pelastamassa :)

    Mä voin tällä siskon kanssa elämisen tuoman kokemuksen tuomalla syvällä rintaäänellä, että kyllä ne asiat helpottaa, mistä kiljua pitää. Tai no, enpäs lupaakaan, kun ei meilläkään ole helpottanut kuin panta-asia (ja no onhan Oodi aivan mallilapsi, kun korvia laitetaan). Noh, asia kerrallaan, kyllä nuista siskoksista varmasti tulee hienoja aikuisia <3

    Oodi-täti lähettää Penalle terveisiä! :D Ja tietenkin siskolle ja äitille ja isoveljelle ja lempparikasvikselleen <3

    VastaaPoista