tiistai 8. maaliskuuta 2011

Koirankoulutuksen aabeecee-haussa :D

Mä oon vaan niin nolo joskus.. Mut siitä pian.

Meillä oli eilen treenit. Hulda on kipeänä: flunssassa. Mä olin koko päivän hoitanut pientä nuhanenää ja Tony halus jäädä Huldan kanssa illaksi, joten mä suutasin treeneihin Myrtin kanssa. Itellä myös lentsunen fiilis ja olo, mut onneksi ei niin paha. Vaikkakin mä ottaisin mieluusti tuon räkätaudin itelleni ja pois Huldalta, jos olis mahollista.. :(

Myrtti oli oikein mainio treeneissä! :) Se on nyt selvästi hokannut, mistä tässä lajissa on kyse ja sitämyöten ohitukset jäämässä vähemmälle. Meitä oli eilen treeneissä ensimmäistä kertaa meidän mukanaoloaikana enemmän, joten ennätettiin tekemään vain kaksi treeniä, mut se on ihan ok meille: junnuja ollaan. Meille tekee hyvää treenata sitä olemistakin vain.

Ulkona Myrtti näytti taas bitch-puolensa ja näksi ihanaista Ilmiä nenään vartioidessaan kanankakkalumipalloja.. voi tsiisus. Mä kyllä huomautin siitä. Mut jälkikäteen ajatellen olis varmaan pitänyt mitottaa vähän kovemmin tuo sanominen. En tykkää YHTÄÄN koirista, jotka näksii muiden koiria. Taaskaan ei ole ketään muuta, jota syyttää.. ei edes koiran kasvattajaa..

Treeneissä oli siis kaks pätkää. Ekassa pätkässä oli muuten loogista hyppy-putki treeniä, mut lopussa oli "layerointi". Muistaakseni. Kuitenkin se, missä mennään kahen hypyn ollessa rinnakkain vain se toinen ja toisen ohi ohjataan niin, et ite jäädään sille etupuolelle ja koira kirmaa toista puolta ohi. Se meni ihan hyvin, mut mä olin tosi myöhässä palkkauksen kanssa. Olis pitänyt nakata lelu aiemmin. Nyt Myrtti ennätti kaartamaan hypyn jälkeen mun luokse ja tarraamaan hihaan, jossa sit roikkui äristen. No, palkka se on sekin. Olis vaan ollut kiva palkata se eteen eikä luokse.

Sit toka treeni oli muuten aika simppeli, mutta siinä piti pikkuisen vetää koiraa putkelle ja sen jälkeen hypylle. Tästä treenistä jäi ihme fiilis. Eka Myrtti juoksi sen putken ja vikan hypyn ohi lelulle: tiesi, että se on maalissa. Sit tajus, että halusin jotain muuta (en huomauttanut sille mitään) ja toisella kertaa tarjos mulle sitä putkea ja hyppyä. Mulle jäi olo, että mä en ohjannut sitä sinne. Enkä ohjannutkaan, sillä olin perse pystyssä vetämässä sitä vielä edellisillä hypyillä, kun se jo meni putkeen.. Mypa on naksupentu: naksuteltu pienenä asioista, joten se kyllä tarjoaa asioita. Tää meni musta sen piikkiin. Mut minkäs teet. :D En oo vikkelä, vielä yhtään! Siks Tonyn pitäiskin kirmaloida Mypan kanssa..

Sit siihen koulutksen aabeeceehen.. mä ääliö ajattelin naksutella sille puomiasennosta siellä odotellessani.. No, siellä on se semmonen puomiaaviritys, mikä on siis matala ja toisessa päässä on toinen ja toisessa päässä toinen. Koska iso, ärisevä koira makas puomipäässä, mä menin sinne aa-päähän. Ja arvatkaas, keskittyikö Myrtti siihen. Ei ni. Tuijotti radalle takajalat korkeammalla ja välillä haistoi mun kädestä makkaran ja tarjos salamannopeaa maahanmenoa.. ja mä olin päättänyt palkata siitä, että seisoo asennossa ja vilkasee eteenpäin. No, mitäpä siellä edessäpäin oli? Seinä... ja ruttunen teltta.. No miks Myrtti olis kattonut sinne eikä radalle? EI mikskään... Ostetaan koirankoulutuksen aabeecee. Heti.

Mut vielä pakko sanoa, että on tuo ihana agikoiranalku.. :D Lentää korvakarvat lepattaen ja paras kommentti oli, kun Kati kysyi, että oonko mä ihan tosissani antamassa sitä Tonyn ohjaukseen? Kun se on niin makee... :D!!!

ja peepeeäs: jos joku miettii, että koiraharrastus on kallista, ni ei ole. Me tilattiin eilen Huldalle autoon istuin. Hinta ja laatu on tässäkin lajissa pari,niin se vaan on. Kompromisseja on kiva tehä, muttei turvallisuudesta. Sit, kun kriteerinä oli selkä menosuuntaan, niin karsii aika mellevästi tarjontaa. Me päädyttiin sit tähän: http://www.hts.no/en/products/izicombi_isofix.php Jäisen päärynän väriseen. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti