keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Kiesus.. @&?%!!

Mä oon IHAN raivoissani. Kihisen. Tony kysyi, suliko lumi mun alta. Varmaan joo.

Mä menin koirien kanssa lenkille. Tai itseasiassa mä ensin leikkasin niiltä kynnet ja trimmasin tassukarvat. Sit piti imuroida koko tupa ja sitten oli tunti aikaa lenkille, ennen kuin Carrolle tuli Virve hieromaan sitä. Joten kiirusta riitti.. Töissäkin kun oli ollut kiirusta ja muutama muu asia IHAN sekaisin vappukisoja ajatellen, niin oli jo valmiiksi aika sellainen "pipotiukalla" olo. Sitten menin lenkille ja ajattelin, että ihana saada happea ja koetin parantaa fiilistä. Abauttiarallaa puolessavälissä lenkkiä sit suli se lumi. Mun alta siis.

Näin, että polun vieressä muutaman kymmenen metrin päässä meistä hengasi "mies" dobberin kanssa. Ja tottakai se koira oli irti. Ja ne, jotka tietää, mikä on dobberi, tietää, ettei ne oo pieniä. Vielä, kun niilläkin on "maine", niin mua vähän jo kiihdytti koko juttu. Mä odottelin, että "mies" ottaisi sen kiinni. No, eipä ottanut. Nooh, mä sitten vähän kahuutin lunta ja huhuilin omat koirat sivulle: edelleenkään ei elettäkään. Tuumin sitten, että kaiketi hällä on koira sit niin hanskassa, että voin mennä sen ohi. Ja lähdin jatkamaan matkaa koirat seuraten sivullani "klimpissä". Virhe. Vieras koira tuli "hirvilaukkaa" meitä kohti. Huusin, että "Älä päästä sitä tänne". "Mies" ei tee eikä sano mitään. EI MITÄÄN; elettäkään!! Jumankekka että mä tilttasin! Huusin uudelleen ja siinä vaiheessa se koira oli jo meidän luona. Hiisi, Demi ja Särö sille murisi ja meikä karjui "miehelle". Dobberi sitten otti sen verran takapakkia, että meni "miehen" luokse. Kehotin, vaadin ja käskin ottamaan sen jo kiinni. Ottiko kiinni: ei. EI!! Ja taas se laukkaa meidän luokse. Siinä vaiheessa Hiisi seisoi jo ihan jäykkänä hännänpää väpättäen ja kurkkumurisi: askelkin, niin puren-ilmeellä. Ja siinä vaiheessa jäykistyi se dobberikin. Ja siinä vaiheessa mä huusin vielä lujempaa "miehelle". Dobberi otti taas takapakkia (ei ihme: miettikää, mikä tilanne..) ja palasi "miehen" luokse. Mä sitten kehotin muutamalla tehostesanalla varustettuna ottamaan sen NYT HETI kiinni. "Mies" otti koiraa pannasta ja sanoi, että "onhan sullakin koirat irti". Vastasin, että niin onkin, mutta etteivät ne ryntää kenenkään luokse tuollalailla. "Mies" tuumii, ettei siinä ole mitään eroa, kun irti on molemmat. Mä tuumin, että on, aika oleellinenkin. Mulla koirat on hallinnassa, sulla ei. Ja lisäsin, että TUOLLAISTA ei voi pitää irti; (tuollainen=hallitsematon). Ja lisäsin jotain muutakin.. Molin NIIIIIIIIIN vihainen. "Mies" sitten jatkoi, että "tää on ihan kiltti". Johon mä vastasin, ettei se asia kiinnosta mua PÄTKÄÄKÄÄN. Että mulle on ihan sama, onko vai ei. Jos mä en halua, että se tulee meidän luokse, sen ei pidä tulla, oli kiltti tai ei. Ja taisipa päästä joku muukin lause siinä ohessa..

Mä en kuulkaa kestä. Tuollainen "mies" ja tuollainen koira on IHAN järkyttävä yhdistelmä!! Mä en kestä tuota "tää on ihan kiltti"-skeidaa!! Ihan sama onko: mitä, jos mun koirat ei oliskaan ja olis käyny köpelösti?! Ketä tahansa meidän koiraa se olis purrut, niin henki pois meidän koiralta. Ja jos mä en halua, että lenkillä tullaan haistelemaan, niin sit EI tulla. Mä en halua, että meidän koirat joutuu koiran kohtaamistilanteissa miettimään, että tuleeko se vai ei. Niiden pitäis tietää, ettei se tuu. FAK miten mä taas kiehun..

Sit toinen asia, onneksi vähä parempi, vaikka synkkä on sekin pilvi.. Carro hierottiin tänään. Se on jotenkin jännä. Agitaukoa pukkas taas ja jumppaa. Sen vasen puoli on jees. Mut oikea on "ryynillä" sieltä syvältä jostain ja pitkältä matkalta. Lisäksi sen tasapaino hakee oikealle: ei oo ihan balanssissa. Mä nyt jumppuutan sitä ja venytän sekä hieron. Ja parin viikon päästä uusintakäsittely. Lisäks mä ahistuin sen hampaista.. Se on lyönyt ne pari vuotta (kyllä, vuotta) sitten A:han hirveällä voimalla. Koko etukalusto tummui jo samana iltana. Nyt mä oon saanu itselleni päähän, että ne on kuolleet ja kuoliossa ja ties mitä. Virve katsoi niitä ja tuumi, että sen henkikin haisee ihan kauheelle: eikä sillä oo ees hammaskiveä!! Sen on pakko tulla niistä mätähampaista.. Voi elämä!! Ja Revolla on niin kapia alaleuka, että sillä pukkaa alahampaista kaks tokaksetummaista jo ulos suusta.. Toinen jo heiluu. Elikä senkin pitäis päästä dentistille. MEK. Mä en kestä siis.. AHISTUS JA TUSKA mikä päivä. Jospa huominen.. Onneks on ystäviä!! Anu toi pizzaa ja parempaa mieltä!! *halii*

15 kommenttia:

 1. Voi jiisus. Noi tilanteet on just sellaisia, että meinaa itselläkin joskus lentää kieli kaiken syljen mukana sanojen perään. Ja joskus ajattelen että tarttis olla 3-5 kertaa sitä dobberi (tai vaikka rottista) isompi koira ja sitten kävellään koirat irti. Oliskohan niistä yhtä mukavaa.....Aattele superterrieri 75 kg, varustetttuna .... tai jotain.

  Meillä kaikki täällä hyvin muuten. Mummultakin otettiin tänään maksaverikoe, kun reilu kuukausi sitten oli (ripulivaiheessa) kohollaan. Ja oli normaali nyt. Simppu sai rabies piikin lisää ja makkaraa pistävältä el:ltä. Eilen käytiin hallilla ottamassa seniorihyppyjä, ja Tootsie nauraa naama leveenä. Siirillä putkea ja siivekkeen kiertämistä. Kyllä se tästä.

  T Kennel Pokerface????

  VastaaPoista
 2. Tää tietää noi tilanteet "tuollaisten" miesten ja niitten "tää-on-ihan-kiltti"-koirien kanssa... Ne ihan oikeesti saa raivon valtaan!! Sillon sitä aattelee, että pitäiskö ennen koiran hankkimista ihmisille teettää jonkinlainen "testi", ihan lain kanssa.. Uskoo, että moni "tuollainen" jäis kyllä ilman ihmisen parasta kaveria... =/

  Onneks ei kuitenkaan sattunut mitään teille, vaan raivolla selvisitte! =) Paljon rapsuja sinne laumalle ja kevään odotusta! =)

  -Hanna ja hunnikaiset-

  VastaaPoista
 3. Voi jestas mikä tilanne! Mulla aikoinaan kun oli kaksi belgiä ja tuli noita "tää on ihan kiltti"-tyyppejä vastaan niin selvisin niistä huutamalla takaisin, että tää koira puree! Meidän Eni ois kyllä varmasti purrukin, etten edes valehdellut...

  Onneksi selvisitte kuitenkin vain säikähdyksellä tuosta.

  VastaaPoista
 4. Täytynee todeta taas että "mistä noita *** oikein sikiää"..
  Teikäläisen tuntien pihkapeukalon piipusta nousee musta savu ;)
  Tässä jotain päivän piristystä... 1 x 2
  http://s182.photobucket.com/albums/x243/piagi/sekalaiset/?action=view&current=hampaat002.jpg

  VastaaPoista
 5. Ymmärrän paremmin kuin hyvin rrrraivosi;-)

  Meilläpäin heiluu myös eräs 'mies' mixpuminsa kanssa, joka on aina irti. Karvaturri on eräänkin kerran säikyttänyt frendimme Meijun&sheltti Lillin puolikuoliaaksi.

  Tuli sitten erään kerran meitä vastaan ja vaikka väistin ajoissa äijämies antoi turrensa tulla huoletta vieraiden koirien luo:( Panu kun ei siedä ketään vieraita koiria mun lähistöllä vaan käy laakista päälle, otin Panun syliin ja huusin leijonaemon lailla mixpumille, että 'EI EI EI' ja yritin tehostaa viestiä heittämällä valjas+hihnakimpun karvakasan päälle. Äijämies vaan vaeltaa eteenpäin ja ei tee elettäkään kutsuakseen koiraansa, huutaa vain mulle että 'ihmisvihaaja'??!!
  Me vältellään kyseistä kaksikkoa kaikin keinoin!

  Mulla on sellainen mielikuva (en kuitenkaan yleistä), että suurempien koirien omistajat eivät osaa kuvitella, että pienempi koira kävis päälle ja annetaan huolettomasti suuren sessen tulla kohkaamaan pienempien kanssa. Pyrykin jää sinttinä auttamattomasti isojen jalkoihin ja tapaturmavaara on näissä suuri, vaikka suuremmalla olisikin vain leikki mielessä!

  Mua sitten ahistaa nämä irtikohtaamiset vieraiden koirien kanssa. Pyry puhuu hyvin koiraa, joten se on selvinnyt satunnaisista kohtaamisista hyvin. Mutta Panu on jo toinen juttu...-ehkä sillekin on tullut hiukan varovaisuutta iän myötä!

  VastaaPoista
 6. Voi hitto noita tilanteita! Onneks annoit sen kuulla kunniansa!

  Meitä kohti lähti kerran metsätiellä rottis oikein pallit heiluen, ukko huuteli perässä ja ei korvaansa omistajalleen lotkauttanu. Ja shokki ku vastaa oli kaveri minkä kokoinen tahansa. No siinä jo paniikissa otin Shokkia syliin, katsoin taakse etsien pakoväylää ja sieltä tuli onneksemme auto. En kerenny muuta ku hypätä auton eteen ja avata apukuskin oven. Shokin ja Slaagin heitin kyytiin ehtimättä edes kysyä kuskilta lupaa. Shokki istui siellä kuskin sylissä ja Slaagi apukuskin paikalla, ku sai rottis ja omistaja multa kyytiä. Shokin ilme oli hauska vieraan ukkelin sylissä - Tuo mun mamma on välillä vähän vihainen, sitä ei kannata suututtaa :D Onneks kuski ei ollu allerginen eikä koiravastainen, sekin jopa ymmärsi et tolla kokoerolla kävisi pahasti.

  VastaaPoista
 7. Mä oon oppinut välttämään Kyrkkärin rantaa puolen päivän maissa, kun siellä on liikkunut mummo räyhäävän koiransa kanssa, rotua en tiedä, mut isompi se on kun sheltti. Se muori antaa koiransa olla irti ja rupeaa laittamaan kiinni, vasta kun ovat jo niin lähellä, että koira tulee räyhäten meitä kohti eikä tottele. Ja näin on tapahtunut kertaa monta. Perkeleellä koira on aina vielä kääntynyt, mutta kun emännän jakeluun ei asia oo mennyt, oon ruvennut välttämään aikaa ja paikkaa. Että kaikenlaasia valopäitä sitä on...

  VastaaPoista
 8. Voi elämä.. :D Ei sais nauraa, mutta ku naurattaa.. Anne: perkeleellä koira on kääntynyt ja tuo Karon koko tarina Shokista vieraassa autossa!! :D Tuulikin ihmisvihaaja.. :D Ai, sattuu ihan mahaan!!

  VastaaPoista
 9. Juuu.. Nää on näitä.. Tänään viimeksi vaihdoin lenkillä kadulla puolta ja totesin kaverille, et en ihan vielä kuitenkaan haluu näistä rukkasia.. Vastaan tuli vähän holtittomaksi tietäväni rotikka-mies yhdistelmä..

  Ja mulla kanssa kiehuu (!!!) kun ihmiset kuvittelee, et kaikki koirat ja niiden omistajat voi olla kavereita keskenään ja et on ihan ok tulla tuputtamaan sessujaan mun koirien luo! Ei vetele!!.. Ja sit nää, joiden koirat makaa keskellä tietä fleksissä ja ohi yrittäessä sit kimpoaa sieltä kohti .. Kiesus.. Alkaa jo kiehua Miira sun puolesta :D

  Tuo Karon juttu oli ihan huippu keksintö. Ton kun joskus eka kerran kuulin niin ei meinannu hymyily loppua seuraavanakaan päivänä aina, kun se muisti :D

  VastaaPoista
 10. Ihan raivo kohos ja varmaan verenpainekin kun luin tuon sun jutun. Mua joskus jälkeenpäin harmittaa, kun mä meen noista tilanteista joskus niin lukkoon, etten saa sanottua tarpeeksi kirosanoja ja asiatekstiä, vaan ne tulee aina mieleen jälkikäteen. Pitäis vissiin opetella joku litania ulkoa, että sitten ois mitä sanois! Meillä täällä kohta viikon vanhat rastafarit voivat oikein hyvin ja pieninkin on jo enemmän kuin tuplannut painonsa!

  VastaaPoista
 11. olen kohdannut samaisen dobberityypin ja käyttäytyy juuri niin kuin miira sanoi. minä tosin en saanut sitä sanomaa sanaakaan tuolloin vaikka kuinka latelin "kauneuksia". Pikkuveljeni(tuolloin 18v.)otti sauvani ja meni minun ja koirien ja tuon dobberin väliin kun se juoksi kohti. (Pikkuveljeni oli valmis kuulemma huitaisemaan jos sieltä tultaisiin aggressiivisella mielellä.) Kerran aikaisemmin sama dobberi kuulemma yritti parkkipaikalla tulla siskoni shelttiä morjenstamaan. Veljeni nappasi hitin syliin ja asetti painon varmemmalle jalalle ja oli valmis potkaisemaan jos yrittää tukkia liian lähelle(kipeää koira olisi varmasti sattunut koska veljeni harrasti tuolloin potkunyrkkeilyä.) Harmi kun koira on varmasti hieno, mutta kaikki oppivat vihaamaan sekä omistajaa että koiraa...

  Miira: hali:)

  anu

  VastaaPoista
 12. Kyllä taas itelläkin nousee niskakarvat pystyyn ärsytyksestä !! Nää on just näitä tilanteita, mitä kukaan ei koiransa kanssa halua kohdata ja silti löytyy näitä, jotka ei vaan ymmärrä. Ja just se, ettei siinä itse tilanteessa osaa sanoa (lue: huutaa) oikeita sanoja, kun vasta jälkeenpäin paniikista selvittyään kaiken osaa miettiä ni järkevästi.

  Mä olen kanssa sitä mieltä, että kukaan eikä mikään ei tule mun koirien luo, jos en anna lupaa. Monta kertaa koira sylissä olen seissyt paino toisella jalalla ja toinen jalka sakemannin tms. leuan alla muutamaa kirosanaa huudellen. Viimeisimmän ääliön takia muutin jo asuinaluettakin, tyyppi piti kolmea labradoriaan irti kaikkialla lasten leikkipaikat mukaan lukien ja ne tuli kaikkien päälle (siis myös ihmisten). Koitin sanoa, että pitäisit koirasi kiinni, ni vastaus oli, että mulla ei pitäisi olla koiria ollenkaan, ku ne on ni epäsosiaalisia, et en voi pitää niitä kaikkialla irti ja antaa tavata kaikkia. Juu, monta kymmentä kiloa vihaista lapukkaa on hyvä yhdistelmä mein nelikiloisen kanssa. Ja koiriahan kuuluu pitää kaikkialla irti kaupunkialueella erityisesti, kaikki koiranomistajathan me se tiedetään. Eli tietenkin mä olen tässä se ongelma.

  Tästä aiheesta voisin jatkaa valitettavan pitkään, mutta täytyy nyt tässä sanoa, että ymmärrän todellakin, että lumet suli alta. Ja onneksi teille ei käynyt mitään ! :)

  Mia ja shetlantilaiset Jesse&Hippu

  VastaaPoista
 13. APUA, voi vitsi nous ihan kylmät väreet pintaan! Meilläkin on paristi tullut iso koira vastaan lenkillä ja vapaana. Mä oon jo antanut kaukaa olettaa, että ei saa tulla meidän luo. Sitten vaan sanotaan että "joo joo tää on ihan kiltti poika" ei se ookaan kun kolme kertaa isompi, vapaana, UROS, tottelematon. Ja meidän pikkujäbäbreezy isolla egollaan ei kauaa kattele jos toinen uros tulee haistelemaan. Voi että mä oon antanu kuulla kunniansa jos ei omistaja ymmärrä kun sanoo "älä päästä sitä tänne!!!". Huh huh, toivottavasti ette Miira törmää samaan ihmiseen ja koiraan enää uudestaan.

  VastaaPoista
 14. Kiesus sentään. Noita törppöjä riittää jokapuolella suomea. Kun oma shelttipoika oli pentu naapurin koira oli irti pihalla ja oma koirani kiinni. Sieltä se naapurin hyeena hyökkäsi suoraan minun koiran kimppuun ja omistaja vain katseli kinttaan suorana. Ei siis hittolainen tehnyt elettäkään et olis edes komentanut koiraansa. Niitä läheltä piti tilanteita on valitettavasti riittänyt. Pitävät sitä hyeenaa siis irti pihalla eikä se tottele yhtään mitään. Huutavat vain että potkaise heidän koiraa jos näyttää hyökkäävän. Siis aivan älytöntä. Kyllä minusta pitäisi tehdä älykkyystesti ennenkuin koiran voi hankkia itselleen. Päätin minäkin että jahka lenkille lähden ja naapurin hyeena on irti pihalla houkuttelen sen mukaan ja kävelytän kylmästi auton alle... Vaikka en mikään koiran vihaaja olekaan. Naapuri vielä ilkeää väittää et hänen koiransa kiltti on!!! Turvallisia lenkkejä kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
 15. Älykkyystesti ennen koiranottoa ei kuulosta huonolta idealta.. :D Ihan kauheeta, että meillä kaikilla on aiheesta näitä pa**akokemuksia.. mut toisaalta kiva, että voidaan jakaa tää shitti muiden kanssakokijoiden kanssa. Jospa edes jonkun päähän meistä joku sais järkeä taottua.. ehkä.. ;)

  VastaaPoista