lauantai 6. helmikuuta 2010

Sosiaalistuspäivä

tai oikeammin ilta. Eilen siis. Kaisla tuli meille Felixin kanssa varttia vaille kuus, pennut napattiin kantoon ja autoon ja ajettiin hallille Sääpäntterin treenejä katseleen. Ja samalla muidenkin. Ja pennuille sosiaalistamista tarjoilemaan, eritoten. Ihan alkuun mä sanon, että moon niiiiiiiiin ylypiä, että takuulla se käy lankeemuksen eellä. Felix ja Myrtti oli molemmat ihan MIELETTÖMÄN reippaita. Felixille tuo oli ensimmäinen kerta hallilla ja jokainen koirahallissa käynyt tietää, mitä se meinaa. Ei vapissut, tärissyt tai rimpuillut. Istui tyynenä Kaislan sylissä ja katseli menoa, nakkia pureskellen. :) Samoin teki Myrtti. Koska pennut olivat niin "cool" päätettiin antaa jalkojensa osua myös maahan. :D Ja painiksihan se meni. Tutkittiin paikkaa, painittiin, äristiin ja häntätötteröitiin. Pihalla käytiin välillä ja tiellä ohimenevät autot, rekat jne. olivat ok: ei paniikkia niistäkään, vaikka vauhti on kova ja tielle parikytmetriä, veikkaan. Nakkia kului.. ;) Voi että kun hienoa!

Särön treenejä oli kans kiva kattella. Puomi on sikahieno.. jos se pelittää jatkossakin, niin Myrtti saa kyllä opetella saman systeemin. Musta on niin megaviileetä, kun koira vetää IHAN täysiä juoksupuomin!! Ja kääntyy silti tarvittaessa. Ainoa miinus siinä on se, että tuomari ei millään ennätä aina katsoon sitä: mihin tassut tulee. Ja tiedän, että niitä "varuuksinostajia" on.. ainakin ollut. Voi jospa se elektroninen puomi saatais joskus. Jos menee lähelle kyylään, niin näkee, ettei oo epäselvää osuuko. Kyllä osuu. :) Särön vauhti ja reagointikyky on kyllä kans hieno. Se polkee niin lujaa, kuin vain pääsee. Tony on välillä armotta myöhässä, mutta niin me kaikki, joskus.. ;) Hiomista vaatii, mut nyt tuntuu, että niillä on alkanut kipinä hehkua.. Tony kyseli jo aamupalapöydässä tänään, että miltä se näytti ja .... Ehkä se siitä! Olis kyllä mahkeeta päästä ketyileen kisoihin!!

Myrtti on alennut treenaan mun kanssa perusasentoon tulemista. Se on niin järistyttävän ahne, että tekee mitä vain, saadakseen makkaran. Mä oon nyt polviseisonnassa, makkara vasurissa ja naksu oikeassa kädessä. Makkaralla ohjaan sen oikeaan paikkaan ja kun pylkly menee maahan, NAKS ja makkara suuhun. Menee hirmu hyvin, mut mun pitää olla vielä tarkempi siinä, että asento on suora ja jalat maassa.. siis Myrtin etujalat. Meinaa keulia. Era just sanoi, mikä on totta, että samalla mä opetan sen nyt heti IHAN oikein. Että kiva sit alottaa alusta, kun koira on vinossa, jalat ilmassa tms. Eli tarkkuutta.. Myrtti keskittyy tosi hyvin hommiin: ei haittaa, vaikka nelikko haukkuu oven takana. Se tekee, häntä KOKO AJAN heiluen hommia ja kun homma loppuu, "seuraa" se mua, killittää ja heiluttaa häntää, että vielä pliis.. ;) Siitä on tullut ihan hirmu kiva pentu. Pitää kontaktia ihmiseen, seuraa sisällä ja ulkona, tulee huudettaessa, taistelee kovastipaljon ja keskittyy hommiin. Takuulla niitä takapakkeja tulee, mut nyt moon taas häpi. Kiva tehdä sen kanssa "juttuja".

Eilisen hallikeikan päätteeksi Felix tuli meille ryskäämään ja korvia liimauttaan. :) Meno oli ihan hirmuista ja pennut sammui vasta, kun Felix lähti kotiin. Makasi sit velttona Kaislan sylissä ja nukkui jo eteisessä. :D Myrtti nukkui ihanasti koko illan.. hih! Harvinaista herkkua. Mukava oli huomata, miten samalla aaltopituudella sitä oltiin, vaikkei viikkoon ole nähty. Felix on vaan "äijäpentu" ja koettaa astua sekä Myrttiä, äitiään että vaatekasoja.. !! Myrtti pani kyllä velipojan ruotuun ja äitinsä ei tainnut edes huomata. Saa nähdä, mimmoinen sonni siitä varttuu.. :D! No ei, onneksi ohimenevää ja harmitonta, ainakin vielä. Ihana poika se oli!!! *huokailee*

Näin. Nyt oottelen Anua, Tujua ja Tälliä saapuvaksi: lähdetään Essin ja Shotin luokse lenksulle. Sitten naiset tulee meille ja vietetään Wiin täyteinen, karkilla, sipseillä ja limulla sekä saunalla höystetty ilta. :) Nam!! Mukavaa weekendiä till alla!! :)

5 kommenttia:

  1. Onnea pikku shelteille uusiin koteihin. Toivottavasti saamme myös jatkossa lukea myös niiden kuulumisia ja katsella valokuvia.

    VastaaPoista
  2. Ihanat reippaat pennut :)

    Äiti kertoi nähneensä puolivuotiaan shelttipennun, joka oli ihan mielettönmän arka (ei S:joella). Pennun kanssa oli kuljettu vain omalla tontilla, kun näin oli omistajan mukaan heille neuvottu??? Omistaja oli surkutellut koiransa arkuutta. No ei oo ihme, että on arka jos ei oo nähny kuin oman tontin. Tuli surullinen ja vihainen fiilis toisen puolesta.

    VastaaPoista
  3. Anne: voi herranjee.. Siis kasvattajako oli neuvonut? Ja omistaja ei ollut mistään muualta neuvoja saanut?! Kivat sille... huoh.

    Marika: tavoite on juurikin näin. :)

    VastaaPoista
  4. Äiti ei oikein saanut selville, kuka oli neuvonut, että vasta puolivuotiaana saa koiraa viedä ihmisten ilmoille. Mun täytyy vähän lenkkeillä siellä suunnassa, kun käyn äitin luona ja vähän jututtaa ko. pennun omistajaa jos sattuisin näkemään.

    VastaaPoista
  5. Terveisiä töttöröö Myrtille. Ja kiva että siellä onkin jollainen juoksupuomi menossa. Simppa teki eilen pari kertaa tosi hienon juoksu puomin vaikka oli vauhtia renkaalta.....

    VastaaPoista