sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Uusi saunakaveri

Kaikki, jotka tuntee mua ja Tonyä yhtään, tietää, että nää saunoo paljon. Oikeesti paljon. Keskiarvo viikossa lienee reilu viis kertaa. Elikä lähes joka ilta. Mun olis pitänyt saada myös kypyamme, mut tiukkalinjainen husband piti kiinni siitä, että jompi kumpi: iso sauna heti valmiilla kiukaalla TAI amme. Mä valittin ekan. Joskin, toivo ammeesta elää vielä.. ;) Mä en kestä kylmää järin hyvin: kuuma, pitkä suihku tai sauna on mun elämäni suola. Miedot lämmöt, joku hyvä saunatuoksu.. Aah. Tai kuuma, pitkä suihku. Sellaisen veden alla, mitä Tonyn nahka ei kestä.. lisää kuumuutta koko ajan pikkuhiljaa.. Ja sit joku hyvä suihkugeeli, fiiliksen mukaan. Just avot!! Musta mun pitäis saada se ammekin. :)

Nooh, mä oli perjantaina saunaillassa. Tony oli sit lämmittäny itelleen saunan ja mä olin saanut jossain vaiheessa iltaa viestin.. Repo Einari Häggblom oli liittynyt saunaseuraan. Se makasi kuulemma lauteilla uppokumossa kyljellään ja ynisi! :D Testattiin se vielä eilen ja totta: se tuli saunaan naama naurussa, hyppi ylälauteille, meni makaamaan omalle saunapyyhkeelleen (kyllä: sillä on oma saunapyyhe, alias pefletti.. ;D) ja nautti suunnattomasti! Jossain vaiheessa se kellahti kyljelleen ja ynisi tyytyväisenä. Ja pois se piti käskeä. Ei pyytää.. Se tuntuu myös vihaavan kylmää: laitoin sen Särön kanssa perjantaina töistätultuani pihalle hetkeksi: vajaa puoli hoo. Ja kun ne tulivat sisälle, tärisi ja vapisi Repo pitkään.. oikein meni sellaisia hytinäaaltoja ja koko koiraparka sheikkasi.. Mä otin sen sitten kainaloon lämmittelemään peiton alle.. NIIN raasu.. Ja sit kesällä Repo makaa aina auringossa läähättämässä. Ei koskaan mene varjoon. Onkin vähän kohoteltu sille kulmiamme.. mut nytpä tietää, että se oikeesti himoitsee lämpöä. Ihan, kun mä.. :D Lenkillä se ei voi jatkaa matkaa, jos sen tassuja palelee tai niissä on klimppi lunta. Se pysähtyy ja katsoo Tonyyn anovasti: Tonde nostaa sen syliin ja lämmittää jalkoja ja Lellu nuolee sitä onnellisena. Se on kyllä aika kulta. Ja niiiiin jotenkin raasu. ;) Se varmaan ihmismaailmassa olis sellainen pieni, kiltti ja hiljainen poika, jolla olis vähän hento ääni ja se ei koskaan osallistuis mihinkään pahaan. Se vois saada välillä köniinsä, mutta sei koskaan ite kiusais ketään. Se teksis läksyt niin hyvin, kuin osais, mutta ei olis mikään innokas viittaaja. Ja aivan ehottomasti sillä olis paksut pullonpohjasilmälasit: se näkis vähän huonosti. Aika laihakin se olis ja sen farkut kapenis vähän alaspäin ja olis aavistuksen liian lyhyet. Isona siitä tulis insinööri ja se olis tosi taitava ja tunnollinen työssään. Ja sen vaimo rakastais sitä just omana ittenään. :) Niille syntyis pari lasta ja niiden isä rakastais niitä kovasti.

Carro sen sijaan olis sellanen mukakiltti. Se lähtis aamulla letit siististi päässään kouluun. Mut mutkan takana se avais tukan, raviselis sen takkuseks, maalais silmänsä mustiks ja jatkais kävellen matkaa: myöhästyis tunnilta vähän. Se vetäis nurkan takana koulussa röökiä ja kotimatkalla se pureskelis havunneulasia, ettei henki haisis. Sit se letittäis tukan ja tulis raikkaana kotiin. Tekis läksyt ja auttais äitiä tiskaamisessa. Mä en tiä, mikä siitä tulis isona. Ehkä joku virastotäti. Ei ainakaan mikään sosiaali- tai terveysalan ihminen.

Demi olis rankka. Se vetäis kävelykepillä muita mummoja tukkiin ja rollaattorillaan se törmäilis tahallaan muita jaloille. Hoitajia se soittelin ihan vaan piruuttaan huoneeseensa, mutta oikeesti sen sisällä asuis kiltti, hyväsydäminen mummo. Kun sen lapsenlapset tulis sitä kattomaan, ni se antais niille karkkia (sokerittomia mummokarkkejaan) ja rahaa. Se olis hyvä mummo, joka nuorempana hoiteli lapsenlapsiaan mieluusti. Se oli työelämässä ehkä opettaja, sillä se tykkäsi opettaa muita ja oli fiksu itekin.

Hiisi sit. Se olis sellanen ruutukauluapaitanen perheenisä, joka olis ihan hulvattoman hauska. Se olis urheilullinen ja sen tukka olis sellanen puolivallaton ja aina silmillä. Se ehkä vois soittaa jotain, vaikka kitaraa? Se leikkii lastensa kanssa ja on poikien futisvalmentaja. Se lenkkeilee kotona ja pyöräilee pitkiä lenkkejä. Mut useinmiten sillä on lapset mukana: joko sellasessa vedettävässä kärryssä tai istuimessa. Mut perhe on sille kaikki kaikessa. Se kokkaa kotona ja takassa palaa aina tuli. Se olis sellanen kodin hengetär. Sen vaimo vois sitä olla joku työmyyrä. Ammatiltaan se olis automyyjä, joka naurattais asiakkaita ja sais ne ostaan ihan minkä koslan vaan. Tai sit joku urheiluvälinemyyjä. Mut musta siinä olis myyjäainesta: sais olla ihmisten kanssa ja tulis kaikkien kanssa toimeen.

Ja sit Särö. Se liimailis purkkaa koulussa tuolin alle, huokailis ja kattelis ikkunasta. Jos se asuis amerikas, niin se olis amerikklaisen jalkapallon pelaaja. Sellanen pepsodenthymypoika. Se olis aika muotitietoinen ja nauttis huomiosta. Jos joku sitä ärsyttäis, ni se vetäis lättyyn. Kova kundi, muttei oikeesti. Kotona se kuuntelis ovi kiinni musaa ja hempeilis tyttöystävänsä kans. Pitäis kainalos ja pitäis siitä hyvää huolta. Hempee ja romanttinen. Ja mielettömän ilkikurinen: tekis pikku jekkuja kaikille ja koko ajan. Sellasia, jotka naurattais muita. Koulussa se olis keskitasoa. Eikä tiä vielä, mitä haluis tehä isona. Ei polttais eikä paljo joiskaan: sporttipoikaelämää.

Nii. Et sellasia ihmiskoiria meillä asuis. Haaste: keksikääs muutki! :D Mä käyn sit lukees ja hihittelees!! :D

17 kommenttia:

 1. voi apua...*hihittää*..ei oo edelleenkään vaikea arvata että oot lastentarhantäti.
  Ja arvaa mitä, sun olis pitänyt saada se kylpyamme. Mä palelin eilen aivan kuolettavasti, joten ammeeseen toooosi lämmintä vettä, japaninkukka tuoksuista kylpyvaahtoa ja siellä lepuuttelin kylmää ruumistani, ja oli pojat illalla lämmin olo.

  VastaaPoista
 2. Piaaa... suolaa mun avohaavaan.. Mä lupaan tehdä kaikkeni sen ammeen eteen. *vihreänä kateudesta* kypyvaahtoa ja kaikkea... :)

  T. lastentarhantäti

  VastaaPoista
 3. Huh, miten hauskaa :D !! Pitää kyllä vastata haasteeseen ja omille sivuille kirjoittaa vastaavat meidän hauvoista kunhan ehtii. Niin hauska idea tuo oli ;)

  Mia ja shetlantilaiset Hippu&Jesse

  VastaaPoista
 4. Meillä Pyry rakastaa lämpöä ja aurinkoa: kesällä kun paistaa, niin se ottaa aurinkokylpyjä pötköllään:) Panu on toista maata: siitä on ihana pehtelehtiä lumessa ja köllötellä hangessa vatsallaan:D

  VastaaPoista
 5. Vau, teilläkin saunoja! Hyvä Repo! :) meillä kaikki kolme tulee aina saunaan, jos vain mukaan otetaan. Ja ne on oppinu pelin hengen: jos läähättää -> ulos. Haukottelevat, tunkevat juonoa toisen turkkiin jne. jotta eivät pihalle joutuisi, eikä myö nähtäis, että läähätyttää.. ;) Viime kerralla Elmo voitti "saunakisan" ja kölli selällään pitkin lauteita & massusta piti rapsutella ja kaksi jo pihalle joutunutta kurkki lasin läpi...

  Nuo oli loistavia! Mekin ollaan joskus agireissuilla pohdittu kaikille koirille "ammatit" ja myös millaisia koirat olisi "baarireissuilla". Pitää joskus kirjailla ylös eli vastata haasteesen. :)

  VastaaPoista
 6. Siis kertakaikkisen ihanasti kirjoiteetu koirista;=)
  Mutta mihin kummaan on jääny sun tukanpesuohje? Siis tuuhean tukkasi salaisuushan on kuitenkin edelleen nuoruusvuosina opittu kikka..eli pese tukka joko rasvalla tai hoitoaineella, niin johan kiiltää ;=)

  VastaaPoista
 7. En osaa sit näköjään käyttää tätä kommentointia , mutta anonyyminä kirjoittelee Veera

  VastaaPoista
 8. Hih hih :D!

  Jos teidän Repo joskus pitää poikain saunaillan, vois Poke-mies lähtee löylyihin! Ja tietty omat sihijuomat mukaan ;)! Jos saunassa on ykskin olut mukana, on Poken pakko saada oma siivunsa - pikkutippa lantrataan veteen löylykauhassa ja vot, on muuten pappa maireena sen jälkeen (ja lauteet kuolatipoissa, äiti tykkää!)!

  Ja sitte, jos otetaan toi aurinko-sektori mukaan... Jos löytyis joku äkkilähtö, niin toi sama hurttahömppänä vetäis uikkarit ja arskat kassiin ja lähtis Kanarialle. Tietysti ohjatulle seuramatkalle, ei puhu englantii nääs. Se menis vaan piitsille kölliin ja kääntäis kylkee hiekassa ja nostais tassun pystyyn kun tarvii drinksua pillillä, pliis. Ja tosimies ei käytä suojakertoimia, vain arskoja. Jos Repo haluais lähis messiin ja sais kotoo luvan, ei sitä kiusattaisi reissussa, vaikka olis vähän lyhyet puntit housuissa. Se vois olla ihan coolina rantsulla, olisko sillä sellaset tosi korkeella vyötäröllä varustetut setäuikkarit jalassa? Mut siis kukaan ei sitä niistä kiusaisi koska Poke ei antais kiusata kaveriaan vaan pullistelis sitte matsona ihan koko rahan edestä kaikille pahiksille. Ja se sais varmaan pari tyttöökin pojille messiin. Kilttejä ja kotimaisia, samalta lennolta, ne istu tullessa siellä edessä ja toisella oli söpöt pinnit. Jos olis pilvisiä päiviä, ne vois kaikki yhdessä mennä minigolffiin ja pitsalle. Se olis tosi kiva reisu! Mut jos ei löydy semmosta halpaa matkaa ni pojat vois rehvata vaikka ens kesänä siä kyrkkärin piitsillä, kun Pokeki on nyt pohojalaanen.

  Täytyykin joku ilta miettiä noi "profiilit", kiitos päivän piristyksestä!

  t. Hymyn jengi

  VastaaPoista
 9. Veera: mä en enää pese tukkaa niin.. :D

  Päivi: mä nauraa hihitän ääneen tuolle Poken ja Revon etelänreissulle.. NIIN mainio!! ;D

  VastaaPoista
 10. Mun piti kyyneliä pyyhkiä poskilta kun niin paljon minnuu nauratti toi sun teksti. Maanantaikin tuntui siten siedettävälle, kun sai aamulla naurunpuuskia. Kiitos Miira!!!

  Terkuin Kuopiosta Jaana&koirulaiset

  VastaaPoista
 11. Sävel: Mamban lauantai-ilta
  Laulaja: Repo (lomalla Poken kanssa) vähän hennolla äänellä (eikä ihan vireiselläkään)

  Lauatai-iltana ravintolaan, oli tarkoitus lähteä ahmimaan, ottaa muutama limu vaan ja mennä hotskuun nukkumaan. Ensin meitä oli vaan Poke ja mä, sitten siihen tuli pari shelttiä, Poke tunsi ne mutta minä eeeen, niimpä tilasin yhden oluen.

  Toiseen tytöistä tutustuin, mutta siihen soopeliin ihastuin, loppuillasta kysyin vaan: mentäiskö rantaan kahlaamaan? Etsittäis muutama simpukka vaan, joita vois nauhaan pujottaa? kaulapannan punoisin mä, jota vois suomessa esitellä.. :D

  Meiän lellu.. ;)

  VastaaPoista
 12. Voi kilinkellit, mun pitää pyyhkiä näyttö naurunroiskeista :D!!! Revon ja Poken on aivan must lähtee Play de la Inglesiin!!!

  t. Päivi

  VastaaPoista
 13. Juu-uh. Kyllä sä kirjottaa osaat aina niin hauskasti ja osuvasti :D Hienoja ihmis-koiria teillä asuu! :)

  Meillä asuu kanssa tiiätkö ihan himosaunojia. Elli rrrakastaa saunaa.. Tietää, että millon sauna on aina porukoilla ollessa päällä.. En tiiä mistä, mutta jostain.. Muulloin ei välttämättä lähde alakertaan perässä, mutta annas olla kun sauna on päällä ja on menossa saunaan.. sillon viedään neitiä ja kovaa niin, että on varmasti ensimmäisenä ovenraossa ja lauteilla! Ja sama tyyli kun Revolla. Heti ylimmälle laueteille ja pitkin pituuttaan köllölleen :D Ada on sit ottanut oppia ja haluaa saunaan, koska Ellikin haluaa ja juniori yrittää kovasti ottaa oppia. Nykyään sekin nauttii saunasta, mutta kyllä se alkuun oli ihan vaan sitä, että koska muutkin tykkää niin täytyyhän tässä olla jotain hohdokasta.. Vaikka ei siinä oikein tuntunut olevan Adan mielestä mieltä.. :D Mut se onkii niin "Elli-fani", et tekee kaiken mitä Ellikin :D

  VastaaPoista
 14. Mut Anna: jos Ada tekee kaiken, mitä Ellikin, ni sehän lupaa hyvää.. ;) Nimim. karsinnat kutsuu.. ;)

  Hassuja nuo saunojasheltit!! :)

  miira

  VastaaPoista
 15. Voi jösses...kävin meidän blogiin kirjoittamassa millaisia Hulda ja Iisa olisivat ihmiskoirina ja mut valtasi kauhea masennus... mä tajusin että mä en välttämättä merkkaa mun koirille yhtään mitään. Mut aina ei voi voittaa =)))

  terkuin masentunut emäntä ja Iisa&Hulda Kuopiosta

  ps. voihan se olla että tulee vähän liioiteltua... (hope so)

  VastaaPoista
 16. Voi jestas sentään, että oli hauskaa noita lukiessa..Meinas olla vähän hankalaa, kun luin näitä töissä, eikä tääl oikein viittis yksin hihitellä..pitäis noi äidit ja vauvat vähä outona ja saatika työkamut.. ;0)
  Sä Miira kirjoitat muutenkin aina niin ihanasti, että juttusi oikein imee lukijan mukaansa!

  VastaaPoista
 17. Kiitos kaikille kommentoinnista! Mieltä lämmittää, ihan oikeesti. On taas mukavampaa kirjoitella, kun tietää, että jotkut lukee ja vielä, että ne tyksii.. ;)

  VastaaPoista