maanantai 28. maaliskuuta 2011

Meillä juostaan

Eli Myrtti on juoksussa. Siksi ei ole aksapäivityksiä tms. Kun ei päästä mihinkään.. tärpit lähenee ja Särö on kolme päivää pessyt Mypan korvia.. :D Muttei vielä ole se hetki. Sen tietää siitä, että Särö piippaa eikä syö. Ja ne TÄYTYY pitää erillään. Nytkin nukkuvat sohvalla kaikki neljä. Myrtti on liikkiksesti rakastunut Repoon.. flirttailee sille ja tekee itseään tykö. :D!! Lellu-parkaa ei vois tällä hetkellä vielä vähempää kiinnostaa.. mut kun hetki lyö, niin jo kiinnostaa Repoakin. ;) Ja selvennykseksi: Aa: Myrttiä ei olla astuttamassa bee: Repo on kastroitu cee: Särö on Myrtin täysveli. Eli meille ei tule pentuja. ;)

Mia, Oodi ja Hippu kyläilivät viime viikolla meillä. Mä sain viettää yhden päivän ja yön Oodin kanssa ilman Miaa. Ja mä tykkäsin Oodista jopa enemmän, kuin luulin. Se on hauska pieni koira. Täydellistä ei olekaan, mutta sellaista ei koskaan tulekaan. Kiitos vielä visiitistä Mialle ja pikkunaisille!! :D

Näin. Kevättä rinnassa joka rintamalla siis. Talitinttipariskunta tekee pesää meidän pönttöön, Myrtti is in laav Lelluun ja aurinko paistaa. Siksi sydämiä ilmassa.. ja blogissa. ;)

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Agsaa med sisarukset

Eilen oli agilitypäivä. Ensin oli treenivuorossa herra Rabbit mun kanssani. Pia lupautui ajamaan Vaasasta mua opettamaan ja syytä olikin.. mä oon ihan oikeasti agilityn siili. Tai vesinokkaeläin. Mä en osaa enää mitään. Pia teki parhaansa: siitä ISO kiitos ja treenit oli tosi kivat!! Miten vaan voikin ihminen tuntea itsensä niin ääliöksi, kömpelöksi ja osaamattomaksi.. mut näemmä voi. Hyvinkin.. :D Särö oli tosi mainio! Se toimi hienosti ja teki jumalaisella moottorillaan töitä. Kääntyikin hyvin, eteni jne. Keppien alotus kosahti kaks kertaa, mut syynä oli ihan salettiin se, että vihreiden keppien vieressä oli punaiset vinokepit, joita hairaantui ensin katsomaan: luuli menevänsä sinne. Joten en ressaa siitä. Loppukiekura meni veeturalleen, sillä mä jäin kuin tikku "siihenitteensä" enkä päässyt sitä ohjaamaan. Mut mei piitattu siitä: meni muuten niin hyvin. Mutta se mikä kosahti, oli radan ihan alussa kuvio, mitä Pia yritti mulle opettaa.. kolme hyppyä rinnakkain, ensin välistäveto/-työntö ja sit mun olis pitänyt liikkua salamana eteenpäin ja VASTAISELLA ottaa Särö vastaan mut niin, että kiertää mun seläntkaa ja mun olis pitänyt olla siivekkeessä niin kiinni, ettei mahu mun ja siivekkeen välistä, vaan juoksis mun seläntakaa. Onnistuinko? En. Vissiin yhtään kertaa... Siili mikä siili. Tai vesinokkaeäläin.. Mut mä lupaan treenata. Oli silti tosi ihanaa: kiitos vielä Pia! Ja Särön puomiinkin sain tänään ahaa-elämyksen: kiitos Jennin!!! :)

No, Tony meni sit illalla Myrtin kanssa treeneihin: mulla oli päällekkäin meno. Myrtti on mennyt rengasta kaks kertaa. Nyt se oli radalla. Ja parin vahvistamisen jälkeen tyyppi oli mennyt sen radalla!! Mä en voi uskoa!! Meillä ei ole ikinäkoskaan ollut koiraa, joka oppii niin nopeasti asioita!! Oikeesti! :) Mut sitten Mypa oli taas kirmaloinut sata kertaa ulkokautta ohjauskuvioissa ohi. Ja sitä me nyt sit mietittiin illalla kotona. Että joo, on meillä koirat ennekin tehneet sitä, mut Myrtti tekee sen erilailla. Se menee johonkin "tilaan" ja tekee sen erilailla. Ihan, ku jotkun beeceet.. (Era ei naura yhtään!!) Niin sit tuumattiin, että nyt tarvii konsultoida viisaampaa. Ja onneksi on ihana Jenni!! Mä soitin illalla avunhuudon Mustasaareen ja sain tosi hyviä vinkkejä ja sovittiin treeniaika, jolloin Jenni tulee auttaan meitä livenä. Nyt tehdään Jennin vinekeillä kotiläksyjä sinne saakka ja katotaan, mitä saadaan aikaan. Sain myös puomiin hyvät ohjeet, joita molemmat sisarukset saa ruveta tekeen. Mä oon niin riemuissani, kun on taas jotain "tekniikkaa" tehtävänä!! :D Mä tykkään opettaa! :) Näemmä muitakin kuin lapsia.. ;)

Häpihäpihäpi!!

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Koirankoulutuksen aabeecee-haussa :D

Mä oon vaan niin nolo joskus.. Mut siitä pian.

Meillä oli eilen treenit. Hulda on kipeänä: flunssassa. Mä olin koko päivän hoitanut pientä nuhanenää ja Tony halus jäädä Huldan kanssa illaksi, joten mä suutasin treeneihin Myrtin kanssa. Itellä myös lentsunen fiilis ja olo, mut onneksi ei niin paha. Vaikkakin mä ottaisin mieluusti tuon räkätaudin itelleni ja pois Huldalta, jos olis mahollista.. :(

Myrtti oli oikein mainio treeneissä! :) Se on nyt selvästi hokannut, mistä tässä lajissa on kyse ja sitämyöten ohitukset jäämässä vähemmälle. Meitä oli eilen treeneissä ensimmäistä kertaa meidän mukanaoloaikana enemmän, joten ennätettiin tekemään vain kaksi treeniä, mut se on ihan ok meille: junnuja ollaan. Meille tekee hyvää treenata sitä olemistakin vain.

Ulkona Myrtti näytti taas bitch-puolensa ja näksi ihanaista Ilmiä nenään vartioidessaan kanankakkalumipalloja.. voi tsiisus. Mä kyllä huomautin siitä. Mut jälkikäteen ajatellen olis varmaan pitänyt mitottaa vähän kovemmin tuo sanominen. En tykkää YHTÄÄN koirista, jotka näksii muiden koiria. Taaskaan ei ole ketään muuta, jota syyttää.. ei edes koiran kasvattajaa..

Treeneissä oli siis kaks pätkää. Ekassa pätkässä oli muuten loogista hyppy-putki treeniä, mut lopussa oli "layerointi". Muistaakseni. Kuitenkin se, missä mennään kahen hypyn ollessa rinnakkain vain se toinen ja toisen ohi ohjataan niin, et ite jäädään sille etupuolelle ja koira kirmaa toista puolta ohi. Se meni ihan hyvin, mut mä olin tosi myöhässä palkkauksen kanssa. Olis pitänyt nakata lelu aiemmin. Nyt Myrtti ennätti kaartamaan hypyn jälkeen mun luokse ja tarraamaan hihaan, jossa sit roikkui äristen. No, palkka se on sekin. Olis vaan ollut kiva palkata se eteen eikä luokse.

Sit toka treeni oli muuten aika simppeli, mutta siinä piti pikkuisen vetää koiraa putkelle ja sen jälkeen hypylle. Tästä treenistä jäi ihme fiilis. Eka Myrtti juoksi sen putken ja vikan hypyn ohi lelulle: tiesi, että se on maalissa. Sit tajus, että halusin jotain muuta (en huomauttanut sille mitään) ja toisella kertaa tarjos mulle sitä putkea ja hyppyä. Mulle jäi olo, että mä en ohjannut sitä sinne. Enkä ohjannutkaan, sillä olin perse pystyssä vetämässä sitä vielä edellisillä hypyillä, kun se jo meni putkeen.. Mypa on naksupentu: naksuteltu pienenä asioista, joten se kyllä tarjoaa asioita. Tää meni musta sen piikkiin. Mut minkäs teet. :D En oo vikkelä, vielä yhtään! Siks Tonyn pitäiskin kirmaloida Mypan kanssa..

Sit siihen koulutksen aabeeceehen.. mä ääliö ajattelin naksutella sille puomiasennosta siellä odotellessani.. No, siellä on se semmonen puomiaaviritys, mikä on siis matala ja toisessa päässä on toinen ja toisessa päässä toinen. Koska iso, ärisevä koira makas puomipäässä, mä menin sinne aa-päähän. Ja arvatkaas, keskittyikö Myrtti siihen. Ei ni. Tuijotti radalle takajalat korkeammalla ja välillä haistoi mun kädestä makkaran ja tarjos salamannopeaa maahanmenoa.. ja mä olin päättänyt palkata siitä, että seisoo asennossa ja vilkasee eteenpäin. No, mitäpä siellä edessäpäin oli? Seinä... ja ruttunen teltta.. No miks Myrtti olis kattonut sinne eikä radalle? EI mikskään... Ostetaan koirankoulutuksen aabeecee. Heti.

Mut vielä pakko sanoa, että on tuo ihana agikoiranalku.. :D Lentää korvakarvat lepattaen ja paras kommentti oli, kun Kati kysyi, että oonko mä ihan tosissani antamassa sitä Tonyn ohjaukseen? Kun se on niin makee... :D!!!

ja peepeeäs: jos joku miettii, että koiraharrastus on kallista, ni ei ole. Me tilattiin eilen Huldalle autoon istuin. Hinta ja laatu on tässäkin lajissa pari,niin se vaan on. Kompromisseja on kiva tehä, muttei turvallisuudesta. Sit, kun kriteerinä oli selkä menosuuntaan, niin karsii aika mellevästi tarjontaa. Me päädyttiin sit tähän: http://www.hts.no/en/products/izicombi_isofix.php Jäisen päärynän väriseen. :D

perjantai 4. maaliskuuta 2011

AA-PUUU-VA!

Mulla on samanlainen olo, kuin P-P Peteliuksen apuva-miehellä aikanaa: hirveä hädän olo, vaikka paniikin syy on mitätön. Toivottavasti..

Oltiin tänään aksahallilla heti aamutuimaan Mypaa treenoottamassa. (kyl kyl! :D) Ensin hyppyputkikuviota, missä piti koiran toimia ohjauksen mukaan, joskin esteet vielä suht loogisesti. Esteitä oli "radassa" jopa 15 sit loppuviimeteiks. Ja meni tosi hienosti!! Putkesta pitää malttaa oottaa: lähtee niin älyttömän herkästi ohjaajan liikkeeseen mukaan ja liihottaa ohi. Kunnon odotus ja ohjaus putken jälkeen, niin toimii! :) Haukahtaa muuten aina, kun menee putkeen.. :D No, jo tässä treenissä näkyy se "ongelma" tavallaan. Mut ei niin, että olis vielä mikään juttu.. eli tuo liikkeeseen mukaan lähtö..

Ongelma itessään näkyi sit, kun tehtiin puomin alastuloa: ihan jostain 20cm "korkeudelta".. Namikuppi oli kauempana: muutaman metrin päässä. Idea on, että kun etujalat tulee maahan, vapautetaan kupille. Mut kas: Myrtillä tulee esiin sen toinen puoli: se on "se bordercollie, mitä meille ei ikinä tule".. paimentaa muita lenkillä: juoksee eteen ja menee maahan leuka maata vasten, hiipii yksi askel kerrallaan kohti ja hyökkää.. autotien vieressä lähtee ajamaan autoja jalkakäytävän puolella takaa: lähtee niidenkin liikkeeseen mukaan.. ja puomin alastulolla löi "silmä" päälle ja jäi seisten jähmettyneenä tuijottamaan kuppia.. jos tein pienenkin liikahduksen sen vieressä, SYÖKSYI alaspäin ja kupille. Ei siis askeltanut, vaan räjähtäen syöksähti eteenpäin.

MITÄ MÄ TEEN?!

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Silakka

pääsi uimaan. Eli Myrtti kävi aksaamassa eilein. ;) Tony puikoissa tällä kertaa ja samalla lailla Mypa kirmaloi meidän molempien kanssa- vielä. Mä olen kyllä silti sitä mieltä, että on parempi meistä toisen nyt keskittyä siihen: ei ole ehkä sit kuitenkaan reilua, että joka toinen kerta ohjaa toinen ja sit joka toinen kerta toinen. Eli mä. ;) Tony pysynee siis puikoissa toistaiseksi. Toki mä tuuraan jos tulee esteitä tms.

Hyppykorkeus oli eilen sit se 30cm ja ei mitään onkelmaa, onneksi.. Ei tullut rimoja eikä ohituksia siitä syystä, ettei olisi halunnut hypätä. Muuten kyllä nappasi Tonyn liikkeestä kiinni niin, että esim. putkesta tullessa näki Tonyn juoksevan ja lähti liikkeen mukaan ja liihotti auttamatta hypyn ohi :D Mutta sitten Kati The Coach sai Tonyn tekemään duunia ja Myrtti meni hianosti!! Mm. poispäinkäännöksen "tosta vaan"! :) Hirmu paahto sillä on jo nyt päällä: kipittää aika haipakkaa. MIkä on aivan ihana juttu!! :) Ja ihanaa oli sekin, että Pia jäi vaksiin vähäksi aikaa!! :) Oli kiva nähdä ja turista!!

Me oltiin Huldan kanssa ekaa kertaa hereilläollessa kurkkimassa, mitä hallilla tapahtuu ja hienosti pikkuneiti jaksoi koko tunnin katsella meininkiä! :) Aluksi vierasti vähän immeisiä, mutta tokeni siitä. Myrtti sai joka kerta lähelletullessaan suun nauruun ja iloista hihkumista välillä aikaan. :) Mä oon ihan saletti, että niistä tulee vielä toisilleen tärkyt. Joskus myöhemmin.

Tony sanoi kotiinkävellessä, että mä tuun olemaan ihan oikea KeTy. Mä joudun verkkaamaan Myrtin ennen ja jälkeen radan JOS joskus kisapaikalle päästään. Bikoos se käyttäytyy niin huonosti, ettei Tony kuulemma kehtaa sitä kävelyttää. Ärisee ja murisee, tempoo hihnassa ja vetää kuin juhta. Suutarin lapsi parka... no, mähän kävelytän. JOs son siitä kiinni. :D

Ja niin hän suunnittelee taas jo seuraavaa treenikertaa..