perjantai 4. maaliskuuta 2011

AA-PUUU-VA!

Mulla on samanlainen olo, kuin P-P Peteliuksen apuva-miehellä aikanaa: hirveä hädän olo, vaikka paniikin syy on mitätön. Toivottavasti..

Oltiin tänään aksahallilla heti aamutuimaan Mypaa treenoottamassa. (kyl kyl! :D) Ensin hyppyputkikuviota, missä piti koiran toimia ohjauksen mukaan, joskin esteet vielä suht loogisesti. Esteitä oli "radassa" jopa 15 sit loppuviimeteiks. Ja meni tosi hienosti!! Putkesta pitää malttaa oottaa: lähtee niin älyttömän herkästi ohjaajan liikkeeseen mukaan ja liihottaa ohi. Kunnon odotus ja ohjaus putken jälkeen, niin toimii! :) Haukahtaa muuten aina, kun menee putkeen.. :D No, jo tässä treenissä näkyy se "ongelma" tavallaan. Mut ei niin, että olis vielä mikään juttu.. eli tuo liikkeeseen mukaan lähtö..

Ongelma itessään näkyi sit, kun tehtiin puomin alastuloa: ihan jostain 20cm "korkeudelta".. Namikuppi oli kauempana: muutaman metrin päässä. Idea on, että kun etujalat tulee maahan, vapautetaan kupille. Mut kas: Myrtillä tulee esiin sen toinen puoli: se on "se bordercollie, mitä meille ei ikinä tule".. paimentaa muita lenkillä: juoksee eteen ja menee maahan leuka maata vasten, hiipii yksi askel kerrallaan kohti ja hyökkää.. autotien vieressä lähtee ajamaan autoja jalkakäytävän puolella takaa: lähtee niidenkin liikkeeseen mukaan.. ja puomin alastulolla löi "silmä" päälle ja jäi seisten jähmettyneenä tuijottamaan kuppia.. jos tein pienenkin liikahduksen sen vieressä, SYÖKSYI alaspäin ja kupille. Ei siis askeltanut, vaan räjähtäen syöksähti eteenpäin.

MITÄ MÄ TEEN?!

5 kommenttia:

 1. Multa ei tuu nyt sun kysymykseen vastausta, mutta... tää on ny oikeen yber-tyhmä kysymys. Onks tuossa otsikko kuvassa Särön kaa Myrtti? On kovasti äiteensä näköinen, jos on... Ja on kyllä veljensäkin näköönen...:D

  VastaaPoista
 2. Anne: on. Sisarukset siinä. Ja joo: on NIIN äitinsä näköinen, että välillä menee kotonakin sekasin.. :D

  VastaaPoista
 3. Mä nyt en oikein hyvä ole tässä neuvomaan kun melkein saman asian kanssa pähkäilen. Gimma hidastaa, mutta ei syöksy eteenpäin oikella palkalle mun liikkeestä, vaan menee hitaasti ja syöksyy leulle vasta sitten kun vaputussana kuuluu.

  Voisit ehkä kokeilla laittaa namikupin vielä kauemmas. Rannikon Timo mulle joskus kertoi, että hänen bortsullaan ei voi lelua jättää näkyville kun alkaa sitä kyttäämään. Jos sen lelun laittaa esim. siivekkeen taakse niin menee hyvin loppuun saakka, vaikka tietää lelun olevan siellä. Pointti ilmeisesti se, että lelu on piilossa. Tuota voisit ehkä kokeilla.

  Gimmalla on jonkun verran auttanut se, että namit on siinä kohden mihin sen pitääkin pysähytä, ei kupissa, mutta alustalla ja palkka sitten esim. hypyn takana.

  VastaaPoista
 4. Hmm... mitähän mä oikein kirjoitin :-D

  Korjaus: Gimma hidastaa, mutta ei syöksy mun liikkeestä palkalle, vaan menee hitaasti ja syöksyy lelulle vasta kun vapautussana kuuluu.

  Ja mikä moka!! Alkaa KYTÄTÄ ei kyttäämään, aargh! Mun vihaama kielioppivirhe ja mä tein sen itse!

  VastaaPoista