sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Reeni raporttos

Heräsin tänään IHAN veto poissa.. duha koeddi iskeä, pissaramppaukset yöaikaan ja sitämyöten vähäinen yöuni mun mittapuussa meinasi viedä veronsa.. Onneksi Tonde sai sen verran virtaa potkittua muhunkin, että lähdettiin yksissä tuumin hallille, kävellen! :) Vielä mun ehdotuksesta kävellen!! (yhtään ei oo syynä se, että haluan jotain pihalle ja pian.. :D) Tony aloitti treenit Särön kanssa: tekevät puomin alastuloa uusiksi ja sen treenaaminen on vielä ihan alkutekijöissään. Mutta pikku hiljaa valo alkaa nousta ylös, joskin töitä pitää vielä tehdä kovasti. Tony ilmoittanee Särön pm-kisoihin Lapualle ja siellä täytyy puomi sit vetää vielä "vanhaan tyyliin" ja muistaa olla käyttämättä uutta käskyä. Josko poika ei menis sekasin, sillä kuitenkin kiva olis vielä kisailla, kun lähikisoja tuntuu nyt taas löytyvän..

Särön puomitreenien jälkeen pääsi Myrtti tekemään pentutreeniä. Putki oli loivalla u:lla ja tehtiin ensin sitä pari kertaa molemmista suunnista. Meni mainiosti. Palkkana oli Myrtin mielestä sikamakea pehmopallo! :D Sit vaikeutettiin niin, että putken eteen ja taakse laitettiin hyppy (ilman rimoja) siivekkeet ja Mypa meni siis hyppy-putki-hyppy ja pallolle! :) Meni edelleen hienosti!! Kokeiltiin niin, että mä heitän pallon ja Tony ohjaa ja niin, että pallo oli valmiina ja Tony ohjas. Mua ei tässä vaiheessa enää päästetty ohjaksiin, kun "se menee näin paljon paremmin".. hah! Himoitsee vaan "mun pentuani"... :D! Mutta menkööt..vielä.. :)

Sitten Myrtti teki hyppysuoratreenin pari kertaa: kolme hyppyä suorassa linjassa ilman rimoja: päässä odotti pehmopallo. Se, mikä on tosi kivaa, on se, että Myrtillä on jo nyt heti hyvä draivi päällä!! Vaikeaa sille on paikalla odottaminen; pitää treenata sitä kotona ilman esteitä. Lisäksi mä tiedän, että lelupalkka on sille "liikaa": kiihdyttää sen viretilaa ja paikallaolo vaikeutuu entisestään. Siks tehtiin sit helpotus niin, että mä pidin pannasta kiinni Tonyn ohjatessa. Mypan vipa treeni oli hyppykuvio-ohjaustreeni: perinteinen neliö hypyistä (edelleen ja vielä pitkään ilman rimoja siis) ja Tonyllä lelu kädessä. Ohjasi sit siinä neliössä vähän "sitä sun tätä": takaavientiä, kahta hyppyä suoraan, välistä ja lähetys.. Ja heitti palkan perään. Ja meni kyllä hienosti!! Oikein harmitti, ettei ollut videokameraa mukana: Myrtin ihan ensimmäiset oikeat aksatreenit!! :) Ikäähän tulee nyt justiinsapian 8kk, että ehkä tässä pikku hiljaa voisi ryhdistäytyäkin tämän asian tiimoilta.. Leikkimielisesti, lyhyitä treenejä ja paljon palkkaa. Oikean viretilan palkkaamista ja löytämistä sekä yhdessä tekemisen meininkiä. Sitähän se vielä on ja pitääkin olla. Ja sen kanssa on mahtavaa touhuta: vielä ainakin on "tryönarkomaanin" elkeet: haluaa tehdä ja tarjoaa tekemistä, ehkä liikaakin.. tiedä sitä vielä. Mutta uskon, että Myrtti tulee kestämään toistoja ja treenaamista "sitten joskus". Ja niin: tehtiinhän me vielä alustatreeniä Särön ja Tonyn rakentaessa rataa! :) Eli mulla oli kosketusalusta edessäni ja istuin vieressä, makkarat ja naksu kädessä. Myrtti koetti tarjota jos jotakin, ennenkuin keksi, mitä haluan: etujalat alustalle. Katotaan käytänkö tuota kontakteilla vaiko noup. Aika näyttää. Mutta jos opettaisin sen tässä "ohessa" varmuuden vuoksi.

Tony ja Särö tekivät lopuksi vielä radan, missä oli pakkovalssia, takaavientiä, keppikulmaa, keinu ja A. Lisäksi oli tiukkaa vetoa ja ohjauskuvioita, joissa Särön piti olla oikeasti kuulolla. Meni ihan sikamakeesti!! Pyysin sit tekemään vielä kepit pari kertaa niin, että Tony "ryntää" sinne: ei anna nätisti tilaa Särölle hakea ja hahmottaa, vaan rynnii sinne samanaikaisesti ja vedättää koiraa. Musta se on yks mun elämän aikana saamiani parhaita agivinkkejä: älä anna koiralle treeneissä aina kivoja keppilähestymisiä, sillä kisoissa tulee ihan saletisti tilanteita, missä ohjaaja on edessä tai ryntää tai on ahdasta tai.. ja siks tuo treeni siis. Säröllä oli ekassa välissä kaari, yksi kappale, ja meni ihan mielettömän hienosti, Tonyn rynnimisestä ja vedätyksestä huolimatta. Mietittiin kotimatkalla, näkyykö Särön ruotuunlaittaminen jo treeneissäkin. Tuntuis nimittäin siltä. Se teki hartiavoimin duunia: polki, oli kuulolla ja teki rehellisesti ja oikeasti töitä. Mahtavan näköistä oli meno ja taas harmitti, ettei ollut videokameraa.. snif..

No, ens kerralla sit.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti