keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Mun itsenäinen nainen

Ja son Myrtti. Mulla on ollut viime aikoina aika paljon supistelua. (jotkei tienneet, niin Huldalle on tulossa ultran mukaan pikkuveli, la heinäkuun 19). Neuvolan ohje on lepoa. Ja tottahan se on, että kävely tms. sen aina laukaisee. Joten mä en päässyt eilen treeneihin. :( Elli sit haki Myrtin ja menivät kaksin treenaamaan. Joo, hyvä on sitäkin treenata etten ole paikalla. Mutku mä tykkään kattoa, miten ne tekee, mitä ne tekee, kuinka ne tekee, mihin Myrtin viikset näyttää jne. :)

Oli kuulemma mennyt hyvin. Kotipihasta lähdettäessä oli vähän kuikuillut taakseen "mikä meininki" mentaliteetilla. Mut sitten ei mitään. Vino renkaalle lähestyminen oli tuottanut päänvaivaa, mutta sekin oli saatu pelittämään. Muuten kaikki päällejuoksuleikkaussysteemit (whaat? :D) oli pelittäneet ja treeneistä oli jäänyt hyvä maku kaikille. :) Eli mäkin oon iloinen. Josko ens viikolla vaiks pääsis jo mukaan.. joohan..

Näin siis täällä. Firmakin on nyt perustettu ja päiväkotiprojekti on ottanut ensimmäisiä askeleitaan. Mammuttihirren kanssa on sopimus kirjoitettu: kesä aikaa tehdä maatyöt: syyskuun 1. viikolla tulee MAmmutin miehet tekemään perustuksia. Tarjouspyynnöt on tehty joka jumalan haaruksta ja legosta, joten hommaa on ollut.. hakemukset on maanantaina pantu postiin, joten nyt on rauha maassa. Hetken.. :) Että kaksi "ihan pientä" projektia olis kesälle. Vauva ja liki 350m2 hirsituvan rakentaminen. Ja sit päälle koko muu elämä, koirineen päivineen. :) Onneksi mä tykkään tunteesta, "tietää mitä tekee". Loppuelämän tässä tapauksessa.

Wis mii lak. ;)

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Taukoon tuomitun vapautus

Jo on Bloggeri taas muuttunut.. melkein en osaa tänne enää skriivailla. ;)

No mutta. Parasta pitkään aikaan: Myrtin tauko päättyi eilen!! Mä en edes muista, milloin on viimeksi kirmannut.. Ah, näemmä helmikuussa (tsekkasin vanhat tekstit..) Eli tauko on ollut pitkä, mutta mä oon kyllä sitäkin mieltä, että tauko on myös hyväksi. Nuorikin koira tarvii sitä: saa aivot olla narikassa olan takaa. Monesti ajattelee, että tekee vaan vähän ja pikkasen ja harvoin, mutta koiralle se treenaaminen on aina hommaa satasella. Ainakin meidän koirille. Niillä ei ole semitekemisvaihdetta..

Elli oli siis kartturina ja tän kurssin opena on Salmen Marko (keskikokoisten villiksien ohjaajana tunnetaan ;) ). Treenit oli TOSI kivat!! Oli takaakiertoa ja tiukkaa käännöstä ja vaikka ja mitä. Mä vähän mietin, että miten mahtaa tyttöjen yhteistyö pelittää, kun ovat viimeksi nähneet sillon helmikuussa... Mutta: Mypa ilahtui kun Elli tuli halliin, tervehti häntää heilautellen (joskin hyvin hillitysti ;))ja antoi jopa parit nenäsuukot Ellille! Joten muisti selkeästi, että tää on avain kivuuteen :D Ja turhaan mä jännitin. Mistään tauosta ei ollut merkkiäkään!! Takaakierrossa Myrtti herkästi tuppaa valumaan esteen: ei hyppää sitä takasinpäin, vaan kaarrattaa kovaa sen koko esteen ohi sieltä ulkokautta. Siinä pitää ohjaajan olla tarkka, ettei liiku liikaa eikä käsi jää pitkäksi: Myrtti lukee ne heti. Ja Ellihän teki kunte piti ;) Sit oli putkisyheröä jos jonkinmoista jne. Tottakai jotain pientä kämmiä tuli siellä ja täällä, mutta mä sanoisin, että arvosana oli treeneistä tälle tuoreelle parille kymppimiikka!! Nih! :)

Lopuksi otettiin keppejä verkkokujalla ja puomin alastuloa. Hyvät uutiset: kepit meni sikahyvin ilman muita esteitä!! Haki hyvin jne. Mutta jos laitettiin hyppy eteen meinas kaahottaa keppien ohi. Eli keppitreenistä hyvä fiilis!! Huonot uutiset: puomi oli hakusessa. :( Jos näki palkan siellä edessä kaukana alkoi taas tuijottamaan sitä. Laitoin siihen pituuden palan eteen: ei nähnyt: nopeutui. MUTTA. Ei hae sitä alastulon paikkaa "salamana" vaan ottaa tosi kovaa ohjaajan liikkeestä apua tai jos ohjaaja ei liiku niin kävelee kuin etana askel askeleelta.. vinkkejä?! Saa palkan siitä, että etutassut tulee alas maahan. Sit toinen palkka on siellä edessä, minne rynnii JES käskyllä. Mutta tuo tassujen paikanhakeminen kusee nyt ja pahoin. Miksi ottaa nyt niin ohjaajasta apua tai häiriötä? Tauon takia? Pitäiskö sitä ottaa nyt ihan alhaalta ettei tarvi kuin siirtää kysiä niin on maassa: helpottaa ihan sikana siis? Neuvokaa pliiiiiis! Mä sanoin Ellille eilen, että kun kepit saadaan kondikseen, niin tuo naisväki sais katella hyppiksiä.. ;)

Sit lisää hyviä uutisia: Mia ja Oodi kirmaloi viime weekendinä kolmen startin verran. Saldona kaks hienoa femmaa ja tattadadaa: NOLLAVOITTO!! Onnea vielä Mia ja Oopee!! Te ootte ihan mahottoman taitavia! ;)

Ja vielä pikapäivitys: Myrtti on ilmoitettu Tuuriin. Ei ehdi saada mitään unelmatukkaa, mut heinä-elokuussa kun sellainen lienee päällä, mä oon pienen vauvan kanssa kiinni muualla. Eli nyt jossen mene, niin se jää ja jää. Ja Mypan näytelmistä on niin kauan aikaa, että haluan sitä käyttää nyt välissäkin kehässä. Toivotaan, että ennättää edes vähän lisää pituutta saamaan kuontaloonsa. Kuukausi olis aikaa. Ehtiihän se.. ;) Näin.

Mut nyt on mentävä taas.. oon ollut viime viikot ja päivät ihan kiinni työhommissa.. jos ja kun unelmasta tulee totta, niin tekeminen ei hetkeen ole vähenemässä sillä saralla. Tän viikon ke, to ja pe lyö asiat sit lukkoon. Joten ensi päivityksessä toivottavasti voin kertoa, että mulla on kohta oma päiväkoti Lauran kanssa. ;) *peukuttaa*