sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Mua puri agikärpänen

mut miksi suremaan, jo 21-vuotta sitä harrastettu on. Tää eka pitkä tauko oli meidän perheessä, ja nyt se näyttää loppuvan - on treenit mielessä. Siis harkkaamaan, harkkaamaan, joka viikko kirmataan. Ja kun treenit on ohi niin uutta ootetaan, tahdon olla kisakunnossa mä tänä vuonna jo, tavoitteena ehkä kesän karkelot.. Sävel: baarikärpänen.

Näin. Käytiin tänä aamuna treenaamassa Tonyn, Huldan, Särön ja Myrtin kanssa. Hulda leikki "kuin elokuvissa"-teemaa ja nukkui koko ajan!! :) Toinen hytkytti vaunuja toisen treenatessa. Ja niin me nyt sit tehtiin: Tony meni miss Mypan kanssa ja mä Mr Särön kanssa.

Myrtti teki hyppy-putki-teemalla suoraa, jossa kuitenkin piti lopussa kääntyä kahden rinnakkain olevan hypyn muodossa. Ensin tuli viime viikolta tuttua ohijuoksua vähän siellä ja täällä, mut kun pilkottiin ihan pieniin pätkiin muutaman kerran ja Tony merkkas ekan hypyn, niin johan meni hienosti! :) Putkissa Marjatta tuntuu taaplaavan tämän tästä: menee sinne niin hirveän lujaa, että vetää siellä sitten pitkin seiniä.. luulis, että oppii sen jossain vaiheessa. Pitääkin nyt sit hieroa kotona neitiä, jottei mene jumikseen. Rimat oli 25cm:issä. Pian vois kokeilla näyttää, että maailmassa on korkeampaakin ponnistustarvetta olemassa. Mikkilän Sari mittasi Myrtin reilu viikko sitten ja minihän se on. Selvä. Ja niin mä oon olettanutkin koko ajan. Joten minihyppyjä me treenaillaan. Särö teki välissä (siitä pian) ja lopuksi otettiin Myrtille uutena esteenä rengasta. Tajus tosi nopsaan, mistä kolosta haluamme sen menevän ja sit se olikin ihana este! :) Namipussi oli toisella puolella jo lopuksi ja.. :D Myrtti juoksi sen luokse, nappasi namin pussin päältä, kiskaisi pussin tyhjentäen sen matolle ja muristen pussi suussa pakitti.. :D! Lelupalkka olis näemmä mieluinen, mut uudelle esteelle on järkevää ottaa namia, ettei keitä yli. Tai niin me kaks agifossiilia tuumataan.

Sit Sääppään. Tein pientä pätkää, missä piti pujotella (jätti ekan kerran kesken, huomautus ja sit meni hyvin), irrota ja kääntyä. Ja mun piti oikein välillä ohjatakin.. No, mun ohjaus meni päin persettä; oon maailman huonoin tällä hetkellä. Ihan viimeinen huonommuusjärkässä. Ei tuu mitään. Oon myöhässä, unohtelen rataa, en osaa enää mitään.. mut en luovuta enkä masennu. Mä tuun vielä, jos jaksan treenata. Saletisti natsaa. :D Särö oli Tonyn mielestä vähän tahmean näköinen: samanlainen kuin kisoissa. Mut hyvä niin: mä ennätin paremmin ja tykkäänkin, että se on aluksi mun kanssa vähän "epävarmempi": joutuu miettimään mitä mä haluan eikä vaan paahda miljoonaa minne sattuu. Ja silti se menee lujaa. Ja tykkäs tehä!! :) Niinku mäkin.. :D Molemmille näille on tuo lelupalkka se paras palkka: repivät apinanraivolla lelua ja niiden naama nauroi. Särönkin, vaikka se on niin jäykkä jätkä. :)

Ah, ihanaa!! Huomenna on sit Katin treenit ja nyt tuntuu siltä, että me naiset: Hulda ja mä, päästään kattoon, kun isi treenaa Mypan, tuon pienen silakan, kanssa.. ;)

tiistai 22. helmikuuta 2011

Me eletään

yhä. Vaikkei meistä ole kuulunutkaan. Ei ole, koska koirarintamalla ei mitään uutta. :) Eletty ihan taviselämää. Sellasta, mitä suurin osa koirista elää. Käyty lenkillä, makoiltu soffalla jne. Enkä ole sit siitä raportoinut. :) Lisäks Hulda on ollut kipeänä vatsastaan ja on nyt antibioottikuurilla. Se on vienyt mun voimavaroja aika lailla. Nyt kuitenkin valo näkyy tunnelissa jo kirkkaammin, myös koirien iloksi. :) Ja kiitos perseellepotkimisesta Piaa, mä menin sunnuntaina katsomaan Jennin kurssia Myrtti kainalossa. Ihan vaan hetkeksi, sillä olin saanut rintatukoksen jo toista kertaa ja se kipeytyi niin hemmetisti, että piti lähteä kesken kotiin.. onneksi lauksesi itekseen yön aikana. Huh. On meinaan veemäinen olotila.. kipeä!! No joo, mutta tuon visiitin myötä tuli Kuuttilan Katin kanssa puhe, että mölliryhmästään on jäänyt kaksi koiraa pois. Siitä sit puhelu Lagun koulutusvastaavalle ja päästiin loppukurssiksi -viisi kertaa- Myrtin kanssa ryhmään! :) Eka kerta oli eilen ja voi että!!!! Mulla on käsissäni NIIIIIIIIIN hieno agikoira. Muu käytös oli ala-arvoista: koetti syödä kolme muuta koiraa, mutta jos sitä ei lasketa, niin mä leijun tällä viikon. Ens treeneihin.. :D Ja jos Kati luet tätä, niin mä en kehdannut sanoa, että Myrtti on mennyt viimeksi joulukuussa agia ja sillon, YHDEN kerran on menty rimojen kanssa kaks hyppyä.. :D!!! Onneks se on luonnonlahjakkuus!! :) (omakehu haisee niin, et pitänee tuulettaa). Tottakai tuli kämmiä, kiersi ekaa hyppyä ja kiisi ulkokautta ohi kurvissa, mutta siitä en välitä pätkääkään. Se meni miljoonaa, työmotivaatio ja moottori on niin kohdillaan, että mä hymyilen nytkin itekseni täällä. :) Kiitos Mypa. Ja niin mä ilmotin sen nyt jonoon seuraaville kursseille ja.. tadaa... myös Särön ja mut!! :) Tony kun tuumas eilen mun tullessa treeneistä, että kuulostaa hyvälle, pian hän ottaakin tuon Myrtin ohjaukseensa. Kun opetat sille ensin esteet.. Ja niinhän mon puhuttu. Mut katotaan.. :D

Tää oli siis omakehukirjoitus. Mut sallikaa se mulle. Mä herään pitkiltä talviunilta agin suhteen ja tarvin tätä balsamia käynnistyäkseni. KAtkeransuloista kyllä, Myrtti tuntuu ihan samalta, kuin edellinen Oikea Agikoirani.. punainen, pieni ja lentävä.. samat alkuvirheet, sama palo, sama hihantappaminen.. aika näyttää. Mut bittersweat oli mun fiilis eilen, pakkasessa kotiinkävellessä pienen koiran tuijottaessa mua, häntä heiluen ja silmät kiiltäen. Samalla lailla joku muu aikanaan käveli.. piti usuttaa kauemmas välillä.. en tiä. En tietenkään saa toista samanlaista kaveria, enkä edes sitä halua. Mutta pelottavan samalta tuntui. Ja samalla niin tutulta ja hyvältä. :´) Mun taitaa olla yhä aika kova ikävä.

ps: hempeä kausi näkyy myös uudessa blogin taustassa.. kevättä ilmassa vissiin..