maanantai 30. marraskuuta 2009

herne

nenässä ja syvällä!!!!!! Mä kirjotin äsken hienosti ja pitkästi.. ja sit tuli joku hemmetin virhe ja kaikki katos taivaan tuuliin!! Mitä varten tuolla alhaalla on joku automaattinen tallennus, jossei ne tekstit oikeesti tallennu minnekään?!?!!!! KELE!!

No, mä koetan raapustaa jotain uudelleen.. :( Elikä vuorokausia tänään 61. Ainoa merkki "mistään" on aamupäivän lämpö 37,3. Eilen oltiin ihan koko päivä 37,7 hujakoilla. Mä olin tulla hulluksi. Carro kun kuulee nykyään rasvapurkin kannen äänen, niin ilme on... Enkä voi syyttää. On tää aika rassaavaa. Viime kerralla lämpö kävi 37,3 edellisenä päivänä. Toivotaan, että tällä kertaa olis vähintäänkin sama tahti. Mulla on ensimmäinen "hukkalomapäivä" tänään. Paitsi että ihan kiva on olla kotona ja seurata. Eli ei tää sinänsä hukkaan mee. Ja tuleepa itekin levättyä. :)

Enää ei kävely mammalle maita. Aamulla kävin koko porukan kanssa tuossa viereisessä metsässä. Abaut 200 metriä yhteen suuntaan.. Onneks sit, kun Tony tulee kotiin, niin muu sakki pääsee lenkille. Kunnon sellaselle. Mä laitoin Hiisille bot:in aamulenkin jälkeen, levitin kuistille ihanan pinkin pörrökarva-alustan ja tuolille fleecepeiton. Särö ja Hiisi pääsi ruuan jälkeen ulos toviksi. Ajattelin, että voisivat olla siellä ihan tunnin-pari. Mutta pieleen meni. Vettä alkoi tuleen kun een peestä. Joten se siitä. Särö ja Hiisi olis oikeesti tyksiny varmasti kattella ja haistella.

Sit vielä yks juidu. Särö on syönyt nyt viikonverran puuroriisiä, kanaa ja Inupektiä. Ja maha on ollut hyvä (kopkop)! :) Nyt tänään lisäsin sen ruokaan pienen hyppysellisen Virbacin suolistoruokaa. Nappula oli sellasta ihanan näköstä, puolikosteeta ja rasva pinnalla! Mulla hyvä jottei ittelläkin herahtanu vesi kielelle. Mättäsin riisikanamössön päälle ja vettä sekaan. Sekoitin, mikrotin pikkuisen ja tarjolle. Ihmettelin, ku Särö söi niin kauan. Hyvällä halulla ja söi koko ajan, mutta kesti ja kesti.. Syy selvis lopuksi. Kuppi oli muuten siisti ja puhdas.. mutta pohjalla kölli joka ainoa nappula. Tyyppi oli imeskellyt riisit ja kanat (ja Inupektit) kupista ja räkinyt nappulat takas kuppiin.. No, illalla mä turvotan ne ja mössöän kanariisin sekaan. Katotaan, kumpi erän vie.. :D

Näin. Mut jatkakaamme jännäämistä ja toivotaan, että pian saatais maailmaan lisää trickteamilaisia.. ;) Eilen mä pyörittelin viittä eri nimiteemaa paperilla. Piti ihan mennä koiranettiin ja kattoa kaikkien rotujen kautta, että onko mun teemat käytössä.. ;) Tosi vähän tuntuu väki käyttävän teemoja: enempikin kirjaimia. Siksipä mun teemoista, liki jokaisesta, oli nimi tai kaks käytössä. Muttei yhtään koko teemaa. Joten mä ehkä kestän. ;D Ihanaa pähkäilyä..!! :) Ja taas jännäämään...

lauantai 28. marraskuuta 2009

Pikkuisia rankoja

näkyi eilen röntgenkuvassa. :)!! Se oli niiin liikuttavaa. Neljä kalloa ja ruotoa laski eläinlääkäri ja -hoitaja Virve!! :) Se oli kaksi enemmän, kuin uskalsin toivoa. Mutta se oli täydellinen määrä: se, mitä olisin toivonut, jos olisin voinut.. Vielä, kun saataisiin koko kvartetti hengissä ja elinvoimaisina maailmaan. Ja Carro myös. Mutta miksipä ei.. Mua ihan pikkuisen vaivaa se, että mä niin sokeasti oon uskonut ultraan.. että 2-3 tulee ja tod.näk. se kaksi. Carro on syönyt pentunappulaa vain puolet ruuastaan. Nyt, kun pentuja onkin neljä, olisi se saanut syödä jo pidempään kokonaan pentunappulaa! Jestas. Taas opin uutta. Mä jopa ihan mietin, että meenkö enää koskaan ultraan..

Tänään jäi aamuruoka ensin kokonaan syömättä ja pienen pissakakkakävelyn päätteeksi söi puoliannosta. Aamulämpö oli 37,7. Tänään mä siirryn nukkumaan Kaapelin kanssa pennehuoneeseen. Laatikko on IHAN valmiina: vein ison, pedattavan pyyhkeenkin jo paikoilleen, Ventan päälle. Pyyhepino on, vaaka jne. Pikkusälä (sakset jne) vielä puuttuu, mutta nekin mä vien tänään huoneeseen. Että ei muuta, kuin tervetuloa ulos!! :)

maanantai 23. marraskuuta 2009

Kuulumisia

meiltä. Hyvät vai huonot ensin? Alotan hyvistä. :) Kahtokaas kuvat alla:




mä kuuntelen ekassa pikkuista kelloa.. dikidikidikidiki... :) Molemmin puolin tikittää. Ja kakkoskuvassa isoo vatta. Viimeistä viikkoa viedään. ;) Jänskää..... Pe on röntgen; sit tiedettäneen jo edes jotakin.

Sit huonot. Särön vatta.. Ei oo hyvä vieläkään. Viikonloppu ripaskaa.. vähän väliä löysää.. kiinteä sillon ja toinen tällön. Muuten löysää. Tänään Tony soitti ell:n soittoajalla; turha tukia taas, kun mitään "vikaa" ei löydy. Labrasta, painelemalla, röntgenillä tms. Ell oli tuumannut, että vatsan bakteerikanta on totaalisen päin jotakin. Mennyt siis kunnolla sekaisin. Nyt tiukka ruokavaliohoito ja JOS ei auta, niin piiitkä ab-kuuri yms. Mutta mä uskon, että kyllä se siitä. Sääppä on niin reipas, leikkisä, pirteä ja jopa rasittava.. :D Tony oli viikonlopun reissussa (pikkujoulu Tallinnassa.. joo, kyllä.. :D) ja Särö ei ole saanut "puuhastella" mitään extraa. Joten sillä on aikasta tylsää. Nyt pojan bakteerit hyvään jamaan ja elämä lähtee rulettaan!! Sama homma kävi 19 vuotta sittten Oskun kanssa.. sillä oli pitkään ja jatkuvasti vatsa sekaisin. Vihdoin ell otti meidät vakavasti. Näytteet tutkittiin ja bakteerikanta häränpyllyllään. Pitkä, vahva ab-kuuri paransi pojan. Toivotaan, että nyt menisi jopa ilman antibiootteja.. koska mä en kestä "turhia" ab-kuureja. Vaikka mikä sit on turha...

Hiisi on viime aikana törmäillyt jonkin verran aiempaa enemmän, joten oletettavasti sen näkö on huonontunut. :( Se myös tärisee aikaisempaa enemmän, jota en ymmärrä. Hiisihän sheikkaa AINA. Mutta nyt se sheikkaa jatkuvasti. Joten joku vika on.. ehkä. Tai sitten se liittyy tuohon näön huononemiseen ja sen aiheuttamaan psyykkiseen oloon? Pitää seurata. Mä uskon, että Hiisi jos kuka selviää siitä hyvin. Se on superluonteinen koira!!

Elikä siis jännää, kivaa, ahistavaa. Koko tunneskaala taas käytössä. Ihana tunnustella muljuntaa vattasta. Samalla pelottaa, että saadaanko kaikki elävänä ja terveinä ulos ja selviäähän Carro hyvin. Mutta miksipä ei.. Vielä viikko..

perjantai 20. marraskuuta 2009

FIllarointi

kuuluu niihin maailmankirjon urheilulajeihin, mitä tää vihaa, inhoo ja karttaa. Mutta mitäpä sitä ei.. tiiätte jatkon. On tutkitusti todistettu, että Särö syö nihkeästi/ei syö lainkaan, JOS lenkit on lyhyitä ja ei ole elämässä äksöniä. Ja nyt on ollut meidän koirilla kurjat ajat.. kaksi pikkulenkkiä (alle viis kilsaa) päivässä: aamulla ja illalla. Tiistaina Särö kävi treeneissä ja "ahmi" ruokansa. Mut muut päivät.. No, tänään aamulla söi siivun kinkkua. Pikkulenkin jälkeen. Sit mulla meni työasioissa aika pitkään.. satoi vettä, oli pilkkopimeää.. Carro ei voi vieläkään tehdä pitempiä lenkkejä ranteensa, saatika mahansa vuoksi. Joten iltalenkkikin oli lyhyt. Ja Särö ei syönyt puoliakaan. Mä sitten tuskailin ja pähkäilin.. ja sitten mä, the antipyöräilijä, puin kevyttoppiksen, Särön heijastinliiviin ja valjaisiin ja nousin Tunturin selkään. (olikohan se ees Tunturi?) No, anyway, vettä satoi ja oli ihan hirvee sää. Mun takakumi oli totaalisen tussu (joo; meilläpäin sanotaan oikeasti niin ja se menaa tyhjää) ja etukumikin oli lähes samassa jamassa. Mua veetutti, mut mä olin päättänyt, että Särö saa liikuntaa.. Niin mä veivasin kuutisen kilsaa ja Särö kipitti. Välillä vedettiin sprutteja, että sai oikein usvattaa. Ja välillä pidin irtikin. Ei Särökään missään megakicseissä ollut säänkään vuoksi, mutta saipahan ravata. Saatiin kakka maailmaan ja Särölle hyvä fiilis. Kotona se söi ruokaansa huomattavasti paremmin ja kokonaissaldo lienee normiannoksen luokkaa. Helpotti mua. Syötyään piehtaroi mies tyytväisenä sohvalla. Elämä on laiffii :) Ja ehkä mäkin sulatin ees kolme karkkia niistä kaikista tänään ahmituista.. mä aion toteuttaa seitsemästä kuolemansynnistä laiskottelua ja mässäilyä tänä viikonloppuna urakalla. Hah!!

Carron massu senkun venyy. Mä tunnen liikkeet jo ihan selvästi. Ja eilenköhän - vai toissapäivänä- mä kuulin Pian stetareilla pikku tikityksen.. :D!! Hirmu paljon ne liikkuu, mutta kai niiden kuuluukin. Ja sit taas äsken mä en tuntenut liikettä, kuin toisella puolella. Mut päätin olla huolestumatta. Kun ei Sisukaan aina potki Leenan mahassa kokeillessa. Joten ehkä meidänkin vauveleita nyppii tunnustelu. Niiden äitiä se ainakin ketuttaa välillä.. tänään esim. oli niin nyrpeänä kelliessään vatsa taivasta kohde. Ihan, ku ennen vanhaan.. ;)

Eilen oli känyt katastrofi iltalenkillä.. Mä en pidä enää Carroa irti lainkaan.. Tony oli päästänyt, rauhallisella metsätiellä.. ja , tottakai, koirien "kimppuun" oli rynnännyt isokokoinen uroskoira, täysin kontrolloimattomasti! Ja, tottakai, Carro oli säikähtänyt! :( Tony oli käyttänyt energiansa Carron suojelemiseen koiralta ja niinpä Särö ja Hiisi olivat ottaneet ohjat käteensä ja ajaneet tunkeilijan tiehensä. Tonyä harmitti IHAN kybällä, ettei ollut itse päässyt "nostamaan osakkeitaan" ja häätämään koiraa hiiteen. Nyt tietää, miten Särö the bullistelija sai siitä lisäpotkua.. huoh. Mut onneks ei ollut käynyt kenellekään mitenkään.

tiistai 17. marraskuuta 2009

Kick

my... handyy!! :D Nimenomaan!! Mua on nääs potkittu, äsken, juuri äsken!! Käteen ja molemmin puolin!! :D!!! Mä kellistin Carron syliini, vatta taivaallepäin. Sehän ei "normitilassa" KOSKAAN makaa niin. Mutta siunattu tila saa sen mielenkin aikaan.. niin rouva köllii mun sylissä nykyään joka ehtoo. Ja mä lääpin tuota pinkkiä palloa.. ;) Ja tänään mä päätin ihan vähän kokeilla enemmän.. viime kerralla mä tunsin potkut 50 vuorokaudella. Nyt on menossa 48. Ja mä kevyesti painoin kättä vatsalle ja siellä, ihan kylkiluiden juuressa se tuli. Ensin en uskonut, mutta sitten se tuli taas. Ja sit toiseltakin puolelta.. :) VOIJETTÄ!! Ainakin siis kaksi masuasukkia!! :) Hiihii!! :))))))))

Ja peeäs: ensi viikon pe, 15.30 on ärööänteegeeeeän. Jänskää... :)

Ja peepeeäs: tausta oli niin pakko vaihtaa ällöpinkiks, sillä se jos mikä, on beibiväri! :)

sunnuntai 15. marraskuuta 2009

linkki

Särön agilitystä. VIHDOIN.

http://www.youtube.com/watch?v=wI2AoWkCshg&feature=email

Toivotaan, et toimii.. suoraa linkkiä tähän, semmosena ikkunana en osaa laittaa ja jostain syystä en saa videoa youtubessa näkyviin.. :( Vaikka se siellä on.. ?!

No, mutta video on tältä aamulta, ekstemporee-tyylillä. Tälle videolle oli tilaus.. ;) Mut hyvä, että saatiin syy kuvata ja laittaa näkyviin. On pitäny tehä jo kauan sen..

Carro voi paksusti ja hvyin, nisät suunnilleen laahaa maataa ja maitoa on jo näkyvissä.. :D Enää kaks viikkoa.. kääk!! :)

torstai 5. marraskuuta 2009

Pennejäpennejäpennejä

Nii-ih!! <3

Tänään oli anopin ja miniän neuvolapäivä. Ensin, aamulla, kävi Hymy Haavisto, elikä Särön morsian Firabellen Hymy. Ja... ... ... ... :D! Pentuja oli monta!!! Niin monta, ettei edes tiedetä, miten monta!! :D Viisi-kuusi oli varmaa ja sit saattoi olla vielä lisää niiden takana.. jessus!! Säröstä tulee dädi ja Kaapelista mummo!! :D Ja Nappulavaara saa soopeleita ripakopallisen!! Hahaa Era!! Nyt sä joudut kastiin, missä saadaan näyttää, miten ruskeat peittoaa.. noo, juu nou! :D !!

Sit anoppiin. Elikä Kaabellson kävi tänään uusintaultrassa. Ja niin kävi, että kaksi pentua oli IHAN selvää. Eläinlääkärille. :D Mä en nähnyt oikeastaan muuta, kuin yhden möykyn, joka oli joku sisäelin. Mutta siinä ympärillä oli kuulemma kaksi pentua, joilla oli kallo ja selkäydinputkijuttu ja silmäaihiotkin!! :D Yksi, pienempi, pentu löytyi vielä lisää!! :D!!! Se oli piilossa osittain istukan takana, mutta oli kuitenkin. Sen selviäminen jää nähtäväksi, sillä se oli näitä kahta pienempi: voi vielä imeytyä. Mutta ell sanoi, että mahikset on: sikiönestettä on jo niin paljon, että voi hyvinkin kasvaa muut kiinni ja jäädä meidän iloksi!! Elikä Trickteamin unelma saanee jatkoa.. ;) Mä oon iloinen!!

Ja ilo jatkuu, sillä Särö syö ja voi hyvin!! Hiisi on tervehtynyt ja voi hyvin!! Tilasin Shetlandilta maitohappojauhoa, mikä tuli tänään ja Lacto sevenit jää taas mun käyttöön.. :) Tilasin mä penneillekin rapisevan lelun.. :D Ihanaaihanaaihanaa!! Tiiättekö, että ne vastoinkäymiset kannatti: nyt saa iloisista asioista enemmän irti!! :D MUN NAAMA NAURAA TAAS!! :D

maanantai 2. marraskuuta 2009

Varapäre

on semmonen lituskainen päre, minkä saa ottaa itelleen, ku omat on palaneet. Mä tarttisin sellasen ny, muttei mulla sitä oo. Joten koetan kestää. Tää päivä on ollu ihan kauhee. Joka lailla. Mut bäk tu viikonloppu eka. Särö nimittäin taas, varottamatta, oksens ja ripuloi lauantaina. Sunnuntaina se oli jo normaali, samaten tänään. Päätin silti, että kiitos riittää ja varasin ajan eläinlääkärille, minne päästiinkin heti tänään. Siitä myöhemmin lisää. Myös Repo ripuloi lauantaina. Arvelin, että niillä vois olla joku "yhteinen pöpö", sillä Repokin oli jo su ihan terve. Ja eilen illalla katottiin Tonyn kans beebeetä. Hiisi oli ollut jotenkin kumman näkönen illan mittaan, korvat sivulla ja jotenkin ressukkana. Se tuli jossain vaiheessa Tonyn viereen sohvalle ja yhtäkkiä Tony pomppaa pystyyn!! Hiisi oli oksentanut jukelittoman läjän ILMAN sitä yök-yök-ääntä keskelle soffaa, ihan Tonyyn kiinni. Kasa haisi ihan pa****ta. Ei normioksulta.. Ja tätä jatkui läpi yön.. Aamulla soitin heti eläinlääkäriasemalle (sille, joka hoiti Särön vatsavaivaa viimeksikin: tietäisivät, mitä viimeksi tehty jne) ja sain ajan 12.45. Töissä huomasin, että mulla olis ollut palaveri klo 13.. ei muuta, kuin perumaan oman osuutensa palaveriin.. lisäksi tuntui muutenkin, että päivä töissä ei ollut niitä kaikkein ihanimpia.. mutta kai näilläkin on tarkoituksensa. Lähdin sit ell:ään kauhealla kiireellä töistä, sillä koetin viime tippaan saakka hoitaa "välttämättömiä" siellä päässä.. pääsin autoon ja muistin nähdessäni mittarin: range 13km.. en pääsis tuolla bensamäärällä kotiin ja ell:iin.. Bonuksena en löytänyt kukkaroani... etten voinut ajaa ensin tankille.. Ajoin kotiin, nappasin Särön ja Hiisin ja kaivoin kuumeisesti kukkaroani.. ei missään! Tiesin, että ell:in en ehtisi enää, ellen HETI lähtisi. Menin autoon ja päätin etsiä pikaisesti vielä sieltä. Huh.. kukkaro oli tippunut käsijarrun viereen. Nokka Nesteelle ja puolitankkia pikapikaa sisään, ettei menisi liikaa aikaa.. soitin matkalla Tonylle, että missäs se ell asema olikaan.. sain ohjeet, ajoin tienristeyksen ohi, uukkari takas, käännyin väärästä risteyksestä ja eksyin. Soitin lääkäriasemalle ja sain uudet ohjeet.. pyörin teollisuusalueella kuin puolukka siellä.. Ja joo, on mahdollista eksyä sinne. Mulle ainakin. En kuitenkaan edes pahasti myöhästynyt..

Särö tutkittiin ensin. Otettiin maksa- ja munuaisverikoe. Särö oli pöydällä kiltisti, mut nyppi jalkaa kun suoni ei heti löytnyt.. verikoe saatiin ja vietiin analyysiin. Sitten Hiisi pöydälle. Tunnusteltiin ja tutkittiin, otettiin verikoe myös. Menin odotushuoneeseen odottelemaan ja pian kuulin, kun puhuttiin urea-arvosta ja siitä, ettei saada maksa-arvoja.. Pian Särö pyydettiin uudelleen huoneeseen.. uusi koe: verikone väitti, että verikokeessa vikaa ja näytti urea-arvon (?) joksikin ja ettei maksa-arvoa saada.. siinä vaiheessa mulla pukkas kylmäähikeä.. ell sanoi, että voisi olla myös siitä, että nykäis just jalkaa, kun verikoetta otettiin. Pessimistinä mä heti kysyin, että miksikä muuten se voisi olla noin.. sain vastauksen, että katotaan tää ensin.. IHAN kauhee fiilis.. pelotti. Labrat tulivat molemmilta sit aikanaan ja sain kuulla, että molemmilla kaikki normaalia!! NIIN HUH! Hiisi oli kuitenkin koko ajan huonomman näköinen.. makoili ja valitti välillä sekä sen maha alkoi pitää lorinaääntä. :( Hipsu saikin sitten pahoinvoinninestolääkettä ja antibioottia niskanahkaan. Kuuri mukaan kotiin ja juottoruisku. Huomenna takas jos olo ei muutu. :( Voi meidän Hiisiä!! Ihan, ku sitä ei tarpeeks oo jo koeteltu. Elämä on niin epäreilua välillä!! Villi veikkaus siis, että meidän klaania kokeilee joku virus. Toistaiseksi- kopkop- Kaapeli on siltä välttynyt ja toivon, että välttyykin. Seinäjoen näyttelystä on kuulemma taas lähtenyt ripulioksennukset jne. liikkeelle. Mähän en sinne koiria vienyt, ONNEKSI niin!! Särö sai todistuksen Jyväskylääkin varten: on raukka sen verran laihtunut, ettei voi mennä näytelmiin. Eikä se menis muutenkaan: Carroa suojellaan pöpöiltä. Siinä meni sit sataegeä Messariinkin ihan kankkulan kaivoon.. jos meillä on sillon abauttiarallaa viikon ikäset pennut, ni Särö ei todellakaan mene Messariin.. Nii.. joskus tästä hätäsyydestä on haittaa.. mä ku ajattelin säästää ja maksaa halvimmalla (hah) ilmomaksulla...

Säröltä ei siis löytnyt mitään fyysistä vikaa ja hyvä tietenkin niin. Nyt sit saa popsia omaa ruokaansa ja sitä tonnikalanhajuistakanaansa. :) Maitohappobakteereja saavat koko sakki. Jospas se sitten siitä. Nyt mä meen hoitamaan pientä potilasta.. panin takkaankin tulen, että Hiisillä olis lämmin.. nyt on kaikki ruoka tullut pihalle ja varmaan on vilu ja kurja olo.. :(